Sport

Breaking! Szenvedély, tűz és totális őrület: bajnok a MOL-PICK Szeged! Újra legyőztük a Veszprémet! (frissítve)

Szétvet bennünket a büszkeség, Szeged a világ közepe! Parádés győzelmet aratva húzta be a férfi kézilabda NB I. bajnoki döntőjének visszavágó meccsét a MOL-PICK Szegeded, 5000 néző előtt magabiztosan, 36–37 (14–15) – ra verve a Telekom Veszprém csapatát. Megvolt, behúztuk, megcsináltuk, bajnok a MOL-PICK Szeged!!

Telekom Veszprém–MOL-PICK Szeged 36–37 (14–15)

Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, visszavágó.

Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. 

Mérkőzésvezetők: Bíró, Kiss

Telekom Veszprém: 

Corrales – P. Nenadics 3, Yahia 2, Blagotinsek 1, Ligetvári, Moraes 1, Manaszkov 3. Csere: Cupara (kapus), Lékai 1, Gas. Marguc 4, Mahé 7/2, Maqueda 1, Nilsson 4. Vezetőedző: Davis.

MOL-PICK Szeged: 

Mikler – Radivojevics 4/1, Kaspárek 3, Bombac 4, Bánhidi 3, Bodó 1, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Mackovsek 1, Canellas 5, M. Stranovsky 1, Sostaric 3, Zsitnyikov 1, Rosta 1. Vezetőedző: Pastor.

SZERDÁN 31-28-RA HÚZTUK BE A BAJNOKI DÖNTŐ ELSŐ MECCSÉT

Szerdán, a magyar férfi kézilabda-bajnoki döntő első mérkőzésén a Mol-Pick Szeged hazai pályán 31–28-ra győzött a nagy rivális, bajnoki címvédő Telekom Veszprém ellen, ami azt jelenti, hogy a visszavágó teljesen nyílt volt, így a trófea sorsa is.

A Nemzeti Sport előzetesen úgy kalkulált, hogy bajnokok leszünk, ha:

  • nyerünk,
  • döntetlent játszunk,
  • legfeljebb két góllal kapunk ki,
  • ha három góllal kapunk ki, de minimum 29 alkalommal juttatjuk a hálóba a labdát.

A Veszprém lett volna a bajnok ha négy vagy annál több góllal nyer, ha három góllal nyer, de legfeljebb 27 gólt kap a visszavágón.

SOK PROBLÉMÁNK VOLT AZ IDÉNYBEN

“Sok problémánk volt ebben az idényben, nemegyszer léptünk pályára felforgatott csapattal a hiányzók miatt. Stanislav Kaspáreket például alig tudtam pihentetni, mivel ő az egyetlen egészséges jobbátlövőnk. Egy alkalommal a balszélső Jonas Källmannt kellett azon a poszton szerepeltetnem. Emiatt több megoldást is kidolgoztunk, az egyik közülük a hét a hat elleni játék, amelyet az első mérkőzésen is bevetettünk.” – nyilatkozta a meccs előtt Juan Carlos PASTOR, a MOL-PICK Szeged   vezetőedzője.

300-350 SZEGEDI DRUKKER KÍSÉRTE EL A KÉKEKET

A Kékeket 300-350 szeged szurkoló kísérte el Veszprémbe, megható volt, amikor a szegediek közül nagyjából egy tucatnyi drukker a találkozó előtt mécsest helyezett el Marian Cozma szobránál, közben a tragikusan elhunyt játékos nevét skandálva.

AZ EGÉSZ VÁROS EGY EMBERKÉNT DRUKKOLT

“Pick Sze-ged! Pick Sze-ged!” – zengett Szeged belvárosa késő délután, a DTK-tól az Átrium Café teraszán át a Belvárosi híd alatt működő pub-ig mindenütt totális volt a harci tűz, most aztán tényleg 163.000 ember szurkolt egyszerre:

BODÓ RICSI BOMBAGÓLJÁVAL KEZDTÜNK

Rögtön az első percben Bodó Ricsi bombagóljával kezdtünk, aki a bal felsőbe zúdította a labdát. Parázs, lendületes, szenvedélyes játékot hozott az első félidő, a 15. percig egymást felváltva szerezte a két csapat a pontokat, hol döntetlen állással, hol egy pontos szegedi vezetéssel. Negyed óra után Bodó tökéletes passzát Bánhidi lőtte a bal alsóba, két gólra húztunk el (8–10), két perccel később szintén Bence találatával már három lett az előnyünk. A nagyon izgalmas első félidőt egy szűk szegedi előnnyel fejeztük be, 14-15 volt az állás.

FÉLELMETES HANGULATBAN INDULT A MÁSODIK FÉLIDŐ

Olyan volt a második félidő kezdete, mintha a Thermophülai szorosban néznének farkasszemet a Leonidász vezette spártaiak és Xerszész perzsái. Tombolt az 5000 fős lelátó, őrjöngtek a hazai pályán lévő Veszprém drukkerek és nagyon parázslott a hős 300 szegedi (azért ez a párhuzam ott volt, nem?) szurkoló. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 49. percben azonban már hárommal vezettünk, Manaszkov lövését védte a visszaálló Mikler, majd Sostaric futott be a szélről, és lőtt bombagólt. Itt már nagyon lehetett érezni, hogy megint bajnokok leszünk. A végére azért belehúzott a Veszprém, az 58. percben Kaspárek egy csellel elküldte a védőt, és bevágta (34–35), az 59-ben pedig Manaszkov lőtt gyors indítás után a szegedi kapuba (35–35). A vége már-már filmbe illő volt: hatalmas tűzzel támadtunk, a búcsúzó Jonas Källman a balszélről vágta a kapuba, 35-36 lett, ezt követte Lékai gólja, 36-36, végül húsz másodperccel a vége előtt stílusosan a leköszönő csapatkapitány, Källman dobta az utolsót, 36-37, itt a vége, és… és… és…

HÁROM ÉV UTÁN ÚJRA BAJNOK A MOL-PICK SZEGED, IMMÁRON NEGYEDIK ALKALOMMAL!

Köszönjük, Köszönjük és Köszönjük Nektek, Srácok! Rettenetesen büszkék vagyunk, jöhet az ünneplés, pattintjuk a sörünket!

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A MESTER

“Az volt a kulcsa a győzelmünknek, hogy szinte végig vezettünk” – nyilatkozta a Veszprém elleni második győztes döntőt követően a MOL-PICK Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor. Mint mondta, a bajnoki címet a családomnak szeretné ajánlani, mert öt hónapja nem volt otthon, Spanyolországban.

Fotók: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb