Gasztro

Hogy kerül Super Mario vagy Kásás Tamás egy szegedi tortára?

Februárban költözött a Tisza Lajos körútra a valószínűleg legtündéribb szegedi szülinapi tortákat készítő műhely, a Tündérkert. A cukrászda már megnyitotta teraszát, védettségi igazolvánnyal pedig bent is leülhetünk, így mi is megkóstoltuk az elképesztően kreatív sütemények egyikét.

A szegedi cukrászdák a legjobbak a világon!

A 2017-es alapítású Tündérkert önmeghatározása szerint egy kézműves torta- és süteményműhely, amely a gyakorlatban annyit jelent, hogy a finomságok helyben és kis tételben készülnek, az alapanyagokat pedig magas minőségi elvárások szerint választják ki, így lesz a végeredmény igazi ízorgia. Az itt kóstolt sajttortától mi is dobtunk egy hátast, és a vegánoknak jó hír, hogy rájuk is gondolnak a receptek összeállítása során.

“Természetesen készítünk vegán és cukormentes süteményeket is, de emellett a tartok és a sajttorták is népszerűek. A szegediek egyik kedvence a málnás mascarponés szelet és a különböző mousse-ok” – árulta el Romicsné Domokos Mónika, a Tündérkert tulajdonosa.

A Tündérkert bemutatja: gamerek, filmrajongók, kicsik és nagyok tökéletes szülinapja

A Tündérkert már a születésekor jelezte, hogy kreativitás és kivitelezés terén a csapat nem ismer lehetetlent. Egy rangos díj elnyerése után alapította meg Mónika a kézműves tortaműhelyt, amely azóta szegedi családok tucatjainak tette felejthetetlenné a szülinapokat, házassági évfordulókat vagy épp a diplomaosztókat.

“Számtalan versenyen indultam el, és 2017-ben a Palotás Tortafesztiválon artisztika kategóriában első helyezést értem el a tündérekkel, innen kapta a nevét a műhely. Fő profilunk a tortakészítés, egyedi elképzeléseket valósítunk meg, mindegyikbe egy kicsit beletesszük a szívünket, lelkünket.” – emelte ki Romicsné Domokos Mónika.

A Tündérkert tortái egy egész különleges világba kalauzolnak, ahol a Csillagok háborúja R2D2-ja vagy épp Super Mario is büszkén pózol a sütemények tetején, de készült már itt Harry Potter, Minecraft vagy épp Fortnite tematikájú desszert is. Szintén említésre érdemes a belga csokis-epres villanymotor, a gitárpengető alakú édesség is, vagy épp egy vízilabdameccset megörökítő szülinapi torta is.

Egy dolog biztos: mi még visszatérünk majd ide, így nem kizárt, hogy hamarosan Szeged365-ös tortát is kell majd készíteniük a tündéreknek!

Szeretnéd, ha saját tortád egyedi lenne? Akkor keresd a Tündérkertet:
Szeged, Tisza Lajos körút 53.
tel.: 30/838 1034

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: vision wheels
'Fel a tetejéhez' gomb