Szegedi Arcok

“Összekovácsolt bennünket a járvány” – Dr. Letoha Annamáriát választották Szeged kedvenc orvosának

Dr. Letoha Annamária belgyógyászt, az SZTE Járványügyi Ellátó Központ szakmai igazgatóját választották Szeged kedvenc orvosának a REÖK Cukrászda közönségszavazásán. A közismert szegedi doktornőt a kedd délutáni díjátadón csíptük el egy exkluzív Szeged 365 interjúra, ahol elmondta, hogy bizakodó, reményei szerint elkerül bennünket az őszre prognosztizált negyedik hullám.

Sz365.: Megérkezett a Doktornő, kiszállt a Kölcsey utcán az autóból és legalább 20-30 ember “rohanta le” azonnal, olyan volt, mintha egy popsztár érkezett volna meg a REÖK Cukrászdába. A Szeged Napjára indított közönségszavazás gyakorlatilag “felrobbant”, amikor kikerült a neve, azon nevettünk, hogy még a Szeged sportolónői és színészei kategória is megtelt a Dr. Letoha Annamária névvel. Minek köszönhető a hatalmas népszerűség?

L.A.: Szegeden születtem, itt nőttem fel, itt végeztem az összes iskolámat. Rengeteg jó emberrel dolgoztam az eddigi pályafutásom során, ami hatványozottan igaz az SZTE Járványügyi Ellátó Központban eltöltött hónapokra. A betegeimmel is szoros a kapcsolatom, az elmúlt pár hónapban ez is tovább erősödött. Egyébként kezdetben nem is tudtam a szavazásról, az egyik nővérke szólt, hogy már az egész osztály rám voksolt.

Sz365.: Húzós, embert próbáló hónapokon vannak túl a szegedi járványkórházban. Hogy lehetett bírni cérnával?

L.A.: Összekovácsolt bennünket a járvány, gyakorlatilag egymásnak adtuk az erőt. Pont ma volt nálunk egy központi ellenőrzés, ahol meg is jegyezték, mennyire pozitív a csapat hozzáállása, szerintem ez a hozzáállás volt az, ami átlendített bennünket a legnehezebb helyzeteken is. Hála az Istennek nagyon sok betegünk meggyógyult, ami még több erőt adott a küzdelemhez.

Sz365.: Mire tippel, lesz ősszel újabb hullám? Tényleg csak “nyári szabadságra” ment a vírus?

L.A.: Bizakodó vagyok, egyrészt már rengetegen átestek a fertőzésen, az SZTE Járványügyi Ellátó Központban október óta több, mint 2000 beteget kezeltünk, másrészt pedig bízunk az oltások hatásában. Úgy érzem, bíztató jel, hogy annak dacára, hogy újraindult az élet, a sokak által jósolt betegszám növekedés elmaradt.

A népszerű és elismert doktornő neve hamarosan a Magyar Ede téren felállítandó REÖK Dicsőségfalon is ott lesz, olyan – szintén a közönségszavazás által beszavazott – szegediek társaságában, mint Borovics Tamás, Márton Anita vagy Trap Kapitány.

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: สมัคร LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb