Kikapcs

Kamarakoncerttel emlékezik a Somogyi – könyvtár a zeneirodalom óriására, Beethovenre

A Zenei Album sorozat keretében Ludwig van Beethoven zeneszerzőre kamarakoncerttel emlékeznek a Somogyi-könyvtárban. A zenei program június 9-én, szerdán délután 5 órakor kezdődik a bibliotéka első emeleti közösségi terében.

A KONCERTEN SZEGEDI MŰVÉSZEK ELŐADÁSÁBAN HALLHATÓAK A VILÁGHÍRŰ ZENESZERZŐ MŰVEI

A koncerten felcsendülnek a Tavaszi szonáta, a Holdfény szonáta és a Cavatina az op. 130-as vonósnégyesből című művek a világhírű zeneszerző alkotásaiból. Közreműködnek: Behán László Dezső (hegedű), Császár Zsuzsanna (zongora), Kőrösi Györgyi (cselló), Kosztándi István (hegedű) és Tuzson Edina (brácsa) zeneművészek.

A KONCERT A ZENEI ALBUM SOROZAT RÉSZE

A Somogyi-könyvtár szervezésében és Szeged Megyei Jogú Város támogatásával a Zenei Album sorozat több évtizedes múltra tekint vissza, melynek keretében kamarakoncertekkel emlékeznek a zeneirodalom nagyjaira. A Zenei Album eseményein a híres zeneszerzők műveiből nem csak a legnépszerűbb darabok csendülnek fel neves szegedi előadóművészek előadásában, hanem a komponisták életrajzát is megismerheti a koncertlátogató nagyérdemű.

A KONCERTEN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY KELL

Ha szeretnél részt venni a programon, érdemes tudnod, hogy a Somogyi-könyvtár rendezvényeit, kiállításait csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő, 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a helyszínen a maszk használata kötelező.

Forrás: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb