Mindenmás

Bőröndben, szellőzés nélkül akart egy buszsofőr becsempészni öt kiskutyát Röszkénél, három pici nem élte túl

Állatkínzás miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki öt kiskutyát akart egy bőröndbe zárva Magyarországra becsempészni a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

EGY ZÁRT SPORTTÁSKÁBAN, SZELLŐZÉS NÉLKÜL TALÁLTAK RÁ A KISKUTYÁKRA

A férfi egy busz sofőrjeként 2021. június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a busz átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, melyről megállapították, hogy az az egyik sofőré. A bőröndben, – szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül – egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

Fotó: police.hu

A SZEGEDI VADASPARKBAN HELYEZTÉK BIZTONSÁGBA AZ ÉLETBEN MARADT KISKUTYÁKAT

A határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos megállapította, hogy a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két állatot Veprik Róbert a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be és helyezte biztonságba a Vadasparkban. A Szegedi Rendőrkapitányság a szerb férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb