- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Bőröndben, szellőzés nélkül akart egy buszsofőr becsempészni öt kiskutyát Röszkénél, három pici nem élte túl

- Hirdetés -

Állatkínzás miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki öt kiskutyát akart egy bőröndbe zárva Magyarországra becsempészni a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

EGY ZÁRT SPORTTÁSKÁBAN, SZELLŐZÉS NÉLKÜL TALÁLTAK RÁ A KISKUTYÁKRA

A férfi egy busz sofőrjeként 2021. június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a busz átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, melyről megállapították, hogy az az egyik sofőré. A bőröndben, – szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül – egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

Fotó: police.hu

A SZEGEDI VADASPARKBAN HELYEZTÉK BIZTONSÁGBA AZ ÉLETBEN MARADT KISKUTYÁKAT

A határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos megállapította, hogy a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két állatot Veprik Róbert a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be és helyezte biztonságba a Vadasparkban. A Szegedi Rendőrkapitányság a szerb férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. 

Forrás: police.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb