Mindenmás

Életveszélyes állapotban lévő beteget mentettek tegnap a szegedi tűzoltók

A tegnapi nap folyamán életveszélyes állapotban lévő férfihez riasztották a szegedi tűzoltókat, de nekik köszönhetően már nem jelent veszélyforrást egy lehasadt faág a kübekházi óvoda udvarán és Hódmezővásárhelyen is akadt dolguk, ahol a közlekedést akadályozta egy nagy méretű faág, írta közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A mentők kérték a tűzoltók segítségét csütörtökön délután Szegeden. Egy Becsei utcai, kilencedik emeleti lakásban élő férfi rosszulléte miatt életveszélyes állapotban volt. A helyszíni ellátást követően a tűzoltók és a mentők közös erővel juttatták le a beteget a ház előtt várakozó mentőautóhoz. A gyors beavatkozást követően a mentőszolgálat a beteget kórházba szállította. 

Szintén a tegnapi napon lehasadt egy nagy méretű faág a reggeli órákban Hódmezővásárhelyen, a Csomorkányi utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést, ennek köszönhetően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon. Kübekházán pedig a gyerekeket is veszélyeztette az az ág, amely egy óvoda udvarán hasadt le. A szegedi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a magasban lógó faágat. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb