Smart Szeged

Emlékszel, mikor pánik tört ki, hogy élelmiszer hiány is lehet a pandémia miatt? Nem lett!

Ez pedig nem véletlen. Szeged, Csongrád – Csanád megye, de a teljes Dél-Alföld napsütötte óráinak magas száma, a jó minőségű földek, és nem utolsó sorban a mezőgazdasági tradíciók miatt mi vagyunk Magyarország éléskamrája. A legízletesebb zöldségek és gyümölcsök tényleg a Dél-Alföldön teremnek, de feladat van bőven ezen a területen is. Az agrárexport lehetőségeinek átalakulása és a kormány giga támogatása sokat lendít ezen az ágazaton. Farkas Sándor miniszterhelyettes (Agrárminisztérium) , aki maga is több évtizeden keresztül aktívan is részt vett ebben az ágazatban, a Szeged365 familynek elárulta, hogy a pandémia még jobban megerősítette a mezőgazdaság szerepét.

Farkas Sándor miniszterhelyettes azt is kiemelte nekünk Szentesen, hogy a gazdák, a vidéki élet újra visszakapta a rangját. A pandémia rámutatott arra, mekkora szorgalom és tudás van a gazdák birtokában, ami hatalmas lehetőség Magyarországnak.

Egészen pontosan a pandémia rámutatott arra, hogy

  1. ha nincs biztos hazai élelmiszeripar, akkor gyorsan gondok lehetnek egy egészségügyi vészhelyzet alkalmával
  2. hatalmas lehetőség rejtőzik még mindig az agráriparban, amelyet jól kihasználva nem csak a hazai piacot tudjuk ellátni, de hatalmas agrárexportot is tudunk kialakítani
  3. a hazai gazdák szívvel lélekkel dolgoznak, gazdálkodnak, de mára már közgazdásznak, jogásznak és kereskedőnek is kell lenniük. Ezeken a területeken külön segíteni kell, hogy a gazda a gazdálkodás versenyképességén és digitalizáció bevezetésén tudjon maximálisan dolgozni

Szegeden és a régióban pedig a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök teremnek, ami legyünk őszinték ezerszer finomabbak, ízletesebbek, mint a külföldi importáru, amit sokszor még éretlenül hoznak be az országba.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: connetix
'Fel a tetejéhez' gomb