Közélet

Magyar Közlöny: csak akkor hosszabbítják meg a védettségi igazolványunkat, ha bebizonyítjuk, hogy van a szervezetünkben koronavírus-antitest

Módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás. Erről a rendelet tegnap este jelent meg a Magyar Közlöny legújabb számában. Mint olvasható, ha valakinek 14 napja maradt az igazolvány lejáratáig, vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja azt. Ennek a feltétele, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek.

Az igazolás a következőképpen lehetséges: végezni kell egy, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által üzemeltett laboratóriumban egy olyan vizsgálatot, amely igazolja, hogy az illető szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van, illetve az érintettről az EESZT-ben nem tartanak nyilván pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményt.

MÁSODIK OLTÁS NÉLKÜL ÉRVÉNYTELEN LESZ A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Fontos azt is tudni, hogy akik nem veszik fel a második oltásukat, azoknak érvénytelenítik a védettségi igazolványukat – erről Orbán Viktor beszélt a legutóbbi Kormányinfón. Részletek:

Forrás: Magyar Közlöny, index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb