Közélet

Kormányinfó, Orbán Viktorral: érvénytelenítik a védettségi kártyát, ha valaki nem veszi fel határidőre a második oltását

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó, ahol a járványhelyzettel kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókról, az oltások haladásáról, a vakcinák elérhetőségéről ahol ezúttal rendhagyó módon Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ad tájékoztatást. 

A MAI KORMÁNYINFÓT RENDHAGYÓ MÓDON ORBÁN VIKTOR TARTJA

A mai alkalommal Gulyás Gergely mellett Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Kormányinfón, ahol személyesen számolt be a legfontosabb döntésekről.

10:38 A KORMÁNY DÖNTÖTT A 12 -15 ÉVES KOROSZTÁLY VAKCINÁZÁSÁRÓL

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, tegnap arról határoztak, hogy megkezdik a 12 – 15 évesek oltását. A szülők fognak dönteni arról szeretnék – e beoltatni gyermeküket.

10:40 BUKJÁK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT AZOK, AKIK NEM VESZIK FEL A MÁSODIK OLTÁST

137 ezer olyan ember van, aki nem vette fel a második oltást. Az a kérdés, hogy mit tegyenek velük. Azt a döntést hozták, hogy akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, annak törölni fogják a védettségi igazolványát a nyilvántartásból. Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy tömeges helyett készenléti oltási rend lesz.

10:41 17 MILLIÓ VAKCINA FOG MÉG ÉRKEZNI

Hamarosan további oltóanyagok érkeznek. Pfizerből 6,1 millió, Modernából egymillió, AstraZenecából ötmillió, míg Janssenből négymillió adagra számíthatunk. Szputyikból kifutóban vagyunk, ebből már nem érkezik újabb szállítmány.

10:44 ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ JÖN

Újabb Nemzeti Konzultáció jön, mondta el a miniszterelnök. A konzultáció témája a gazdaság lesz. 

10:45 ORBÁN VIKTOR ELMONDTA, HOGY A MINIMÁLBÉRT 200 EZER FORINTRA TERVEZIK EMELNI

Orbán Viktor arról is szólt, hogy jelentős adókedvezményekre lesz szükség, hogy jelentősen nőjön a minimálbér, a cél a 200 ezer forint elérése. Ennek érdekében a kkv-knak adókedvezményeket kell adniuk.

10:46 A GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK VISSZAKAPJÁK A 2021 -BEN BEFIZETETT ADÓJUKAT

Szeretnének megerősítést abban is, hogy a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat 2022-ben, az átlagbér adószintjéig. A hitelmoratórium kérdéséről is szeretnének dönteni, szakmai viták zajlanak a Bankszövetség és a kormány között. Éles vita közeleg a klímaadóról is, amit Orbán Viktor szerint Brüsszel szeretne kivetni.

10: 47 KÉT OPERATÍV TÖRZSET HOZNAK LÉTRE

A kormányfő megerősítette, hogy elindítják a gazdasági élet és a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzset. Az egyiket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Novák Katalin miniszter vezeti majd.

10:48 10 NAPOS FIZETETT SZABADSÁGOT KAP MINDENKI, AKI A VÉDEKEZÉSBEN RÉSZT VETT

Orbán Viktor elmondta, mindenki, aki a védekezésben szerepet vállalt, 10 napos fizetett szabadságot kap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb