Szegedi Arcok

Összefogtak a szegediek Haska Béla, a CPg együttes egykori frontemberének megsegítéséért

Újra egységben az erő: Haska Bélának, a Cpg egykori frontemberének segítenek a szegediek, mivel Béla nemrég igen nehéz élethelyzetbe került, és csaknem hajléktalan lett. A zenésztársai ezért létrehoztak egy Facebook csoportot és összefogtak, hogy segítsenek a bajba jutott zenészen.

November 30-án hozták létre a Segítsünk Bélának nevezetű Facebook csoportot, amely azóta gyűjtőhelyévé vált mindazoknak a jószándékú embereknek, akik valamilyen formában szeretnének segíteni a legendás punkzenekar, a CPg egykori frontemberének. A csoport ezzel a bejegyzéssel indult:

“Embörök vigyázzunk Bélára! Hetek-hónapok óta beszélünk róla, hogy segítenünk kell! A covid előtt sem volt egyszerű neki, mert a korábbi egészségügyi problémáival sem talált semmi olyan munkát amivel át tudta volna billenteni a helyzetét. Sajnos támogató esemény rendezvény, koncert szervezése, lebonyolítása most az ismert okok miatt nem megoldható, így egy dolog maradt, hogy átsegítsük a téli időszakon, hogy ki-ki lehetőségeihez mérten (…) Akik esetleg nincsenek képben – a helyzet komolyságát tekintve – napról-napra tengődik, nincs fedél…”

Forrás: rockbook.hu

LAKÁS MÉG NINCS, MELEG ÉTEL ÉS RUHA MÁR VAN

Mint olvasható, Bélának igazán nagy szüksége van a segítségre, hiszen sem fedél a feje felett, sem biztos megélhetés tavasz után. A legutóbbi bejegyzés szerint már keresik az albérletet, és sok felajánlás is érkezett, viszont jó pár dologra szükség lenne még:

“Helyzetjelentés! Megnéztünk több albérletet, amit esetleg hosszabb távra ki lehetett volna venni kutyával, de sajnos nem jártunk szerencsével. Ezért parhuzamosan elkezdtük keresni a Szeged környéki / kb. 10km./ tanyákat, téliesíthető nyaralókat, kiskerteket, amire saját lakókocsit lehetne felállítani. Naponta kimegyünk megnézni amit találunk, de egyre fogynak a lehetőségek. Van néhány “helyi illető” aki besegít a böngészésben, mi megnézzük amit találnak. Köszönjük nekik, nagy segítség! Az esetleges infók jól jönnének továbbra is. A kutyus beoltva, cipő, némi ruha már van. Meleg kaját is kap. Köszönjük ezeket is. Utalások is érkeznek még. Többen küldenének csomagot, de amíg nincs hova addig ezzel várni kellene”

A CPg zenekart Szegeden, 1979-ben alapították tinédzserek, majd 1981-ben lett Haska Béla a frontember. Azoknak, akik máshogy nem tudnak segíteni neki, anyagi támogatásra is van lehetőség:

10700062 37838500 51100005 CIB Bank, Haska Béla

Korábban is foglalkoztunk már hasonló témával:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb