Mindenmás

3000 euróért szállította két román férfi a migránsokat – Ruzsánál kapták el őket

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két román férfinak a letartóztatását, akik tíz afgán állampolgár Nyugat-Európába történő csempészésében állapodtak meg.

3000 EURÓT KAPTAK VOLNA AZ ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPŐK SZÁLLÍTÁSÁÉRT

A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi szállítást segítő előfutóként vezetett egy személygépkocsit 2021. június 10. napján, reggel 6 órakor. Őt követte társa egy kistehergépkocsival, melynek rakterében tíz – magukat afgán állampolgárságúnak valló – személyt rejtettek el, és akik az országba történő belépéshez, valamint az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek. A rendőrök Rúzsa térségében ellenőrizték a kistehergépkocsit, majd a személyautót, majd elő állították és őrizetbe vették a két román állampolgárt. A gyanúsítottak 3.000 eurót kaptak volna az illegális határátlépők szállításáért, akiket az eljárás során ezidáig ismeretlen embercsempészek juttattak át a határon.

A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELRENDELTE MINDKÉT GYANÚSÍTOTT LETARTÓZTATÁSÁT

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésein az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte. A bíróság végzései nem véglegesek, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb