Sport

Félpályáról, állítgatás nélkül, máris megszületett az Eb gólja: 2-0-ra győzte le Csehország Skóciát

A cseh válogatott Patrik Schick duplájával 2-0-ra legyőzte Glasgow-ban a skót csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának hétfői összecsapásán. A labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának 1. fordulójában hétfőn Skócia és Csehország csapott össze Glasgow-ban, a párosítást látva pedig kevesen gondolták volna, hogy itt születik meg a torna gólja, pedig pontosan ez történt!

A KEZDETI SKÓT FÖLÉNY UTÁN A CSEHEK ÁTVETTÉK A VEZETÉST

Bár tavaly a Nemzetek Ligájában kétszer is legyőzte Csehországot a skót válogatott, az Európa-bajnokságon nem sikerült a bravúr. A 2-0-s győzelem hőse a leverkuseni Patrik Schick volt, aki duplázott – a második góljáról még sokat fognak beszélni. Ráadásul az Eb-bemutatkozás is kellemesnek ígérkezett, hiszen az ellenfél az a cseh válogatott volt, amelyet a skótok tavaly a Nemzetek Ligája B osztályának kettes csoportjában kétszer is legyőzött: otthon 1-0-ra, idegenben 2-1-re. Valami hasonlót várt glasgow-i Hampden Park 12 ezer szurkolója is, és az első negyedóra unalma után előbb Schick tette próbára a skótok kapusát, Marshallt, majd a másik oldalon Dykes lőtt a jobb kapufa mellé. A 32. percben Robertson nagy lövését védte bravúrral Vaclík kapus. A kezdeti skót fölény után a csehek átvették a kezdeményezést és a 42. percben meg is szerezték a vezetést: Coufal jobbról adott középre, Schick pedig két védőt is megelőzve szépen fejelte a labdát a kapu jobb oldalába (0-1).

SKÓCIA MINDENT MEGPRÓBÁLT

A 48. percben Hendry 16 méterről a lécet találta el. Gólt azonban ismét a csehek szereztek, nem is akármilyet. Az 52. percben skót támadás során a csehek labdát szereztek, Schick felnézett és a felezővonaltól az üresen árválkodó kapuba tekerte a labdát. A csatár 45 és fél méterről ívelt a kapuba. Amióta ezt mérik (1980), Eb-n még soha senki nem szerzett távolabbról gólt. Marshall messze kint áll, és hiába spurizott, nem ért vissza (0-2). Skócia mindent megpróbált, de sehogy sem jött össze a gól, a 68. percben Dykes 10 méteres lövését védte lábbal Vaclík. A hajrában még Schick triplázhatott volna, de ezúttal Marshall nem kóborolt és védett – maradt a 2-0 a csehek javára.

Ha lemaradtál volna a tegnap esti meccsről, íme:

Forrás: MTI, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: สมัคร LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb