Smart Szeged

Szél István elnök (NAK megyei elnök): “Huszáros vágással meg kellett oldani, hogy a magyar vidék erősödhessen!”

Rendkívül nagy támogatás hullám érkezik a magyar vidékre!- ezt Szél István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád – Csanád megyei elnöke nyilatkozta a Szeged365.hu-nak. A szentesi agrárszakmai találkozón konstruktív tárgyalás volt több gazdaságfejlesztési szakember között: Farkas Sándor miniszterhelyettes (Agrárminisztérium), Nemesi Pál kormánybiztos (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős), dr. Bencsik Dávid helyettes államtitkár (Agrárminisztérium), Juhász Tünde kormánymegbízott ( Csongrád-Csanád megyei komrányhivatal), Szél István elnök (NAK megyei elnök) és Gémes László elnök (Csongrád -Csanád megyei közgyűlés elnöke) között. Több értékes felajánlás is született a megbeszélésen.

Szél István elnök úr felhívta a figyelmünket arra, hogy az eddig is trendi vidéki élet, még jobban fel fog pörögni, mivel hatalmas, több mint hét és fél ezer milliárd forintos támogatáscsomag érkezik az agrárszektorba.

Szél István szerint egy közös ügyünk van: egy erős Magyarország éptése! A kerekasztal beszélgetés közben ezt erősítette meg Nemesi Pál kormánybiztos is, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy a közösségek építése kiemelten fontos a mezőgazdaságban és az élelmiszeripar versenyképességének növekedésében is. Megfelelő közösségek nélkül nem lesznek meg a külpiacoknak megfelelő mennyiségű élelmiszeralapok. A Dél-Alföld versenyképességét az értékláncok hossza is meghatározza, ezért a kormánybiztos külön hangsúlyt fektet a feldolgozóipar fejlesztésére.

Csongrád – Csanád megyében a kamarai képviselet mellett Farkas Sándor személyében országgyűlési képviselői, miniszterhlyettesi képviselete is van az agráriumnak, amiről Szél István elnök úr külön elismerően beszélt. A Szeged365.hu-nak arról is nyilatkozott elnök úr, hogy ez a szakmai nap azért is volt különleges, mert operatív tudtak beszélgetni a magyar agrárexport lehetőségeiről! dr. Bencsik Dávid helyettes államtitkár a gazda közösségeknek személyesen felajánlotta a segítségét az agrárexport beindításában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb