Mindenmás

Nem unatkoztak a hétvégén sem a határon: több mint háromszáz migráns ellen intézkedtek a rendőrök

Csak Bács-Kiskun megyében 80 migránst tartóztattak fel a magyar rendőrök az elmúlt 24 órában, de Csongrád-Csanád megyében is rengeteg dolguk volt, itt 57 migránst fogtak el. Több embercsempészt is őrözetbe vettek, ellenük persze eljárás indult – írja a police.hu.

A rendőrök 57 migránst fogtak el az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében. Az első 14 migránst Szeged és Mórahalom területén tartóztatták fel. Az elfogott migránsok szírnek, és bangladesinek vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még ugyanezen a napon további 42 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Kiszombor, Röszke, Ásotthalom és Öttömös közigazgatási területén. A migránsok között szír, afgán, líbiai, illetve tunéziai is volt, azonban hiteles iratokat ők sem tudtak felmutatni.

A KAMIONBA IS MEGBÚJT EGY TUNÉZIAI MIGRÁNS

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés alkalmával 2021. június 13-án 22 óra 15 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban egy határsértőt találtak megbújva. A férfi tunéziai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Az illegális migránssal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

ÖSSZESEN TÖBB MINT 300 MIGRÁNST FOGTAK A HÉTVÉGÉN

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 107, szombaton 82, vasárnap 130 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron katonák és rendőrök. A horvát és román határszakaszon tíz embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 904 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – május 31-től június 6-ig – a feltartóztatottak száma 922 volt. A horvát és román határszakaszon 40 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 15 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: find more info
'Fel a tetejéhez' gomb