Sport

Bánhidi Bence, a magyar-portugál meccs kapcsán: “döntetlen szagot érzek!”

Öt éve néhány centin múlt, most újra történelmet írhat Magyarország: a magyar labdarúgó-válogatott ma délután 6-kor Portugália ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon. Egy órával a meccs előtt pont a REÖK Cukrászda teraszán interjúztunk Bánhidi Bencével, ha már jön a magyar meccs, rákérdeztünk, mire tippel.

“Döntetlen szagot érzek” – mondta határozottan a MOL-Pick Szeged közönségkedvenc beállósa, akit tripla apropóval faggattunk:

  • egy dupla, Telekom Veszprém felett aratott győzelemmel bajnokok lettek,
  • Szeged Napján megkapta a Szeged Sportolója címet,
  • szintén ugyanezen alkalomból, a REÖK Cukrászda “Dicsőségfal” közönségszavazásán pedig elsöprő győzelmet aratott férfi sportolók kategóriában.

A teljes interjúval szerdán érkezünk, mivel azonban a meccs mindjárt kezdődik, Bence pedig tippelt, ezt a kis szeletét úgy éreztük, meg kell, hogy írjuk a beszélgetésnek. Arra a kérdésünkre, hogy válogatott és magyar bajnok kézilabdázóként, hányadán áll a focival, nevetve annyit mondott: “úgy állok, hogy nézem őket!” Örömmel újságolta, hogy szombaton személyesen is ott lesz a magyar-francia meccsen, van meze (mármint, itt most kivételesen nem MOL-Pick Szeged, hanem magyar válogatott focimezre gondoltunk), természetesen abban fog érkezni a stadionba.

Arra a kérdésünkre, hogy megismétlődhet-e a magyar válogatott öt évvel ezelőtti, 3-3 – as bravúrja, annyit mondott, kevesebb gólra saccolt, viszont döntetlen szagot érez, 1-1 – es vagy 2-2 – es végeredménnyel. Mint mondta, mindkét verziónak roppant módon örülne.

Bencét egyébként nehéz nem észrevenni, a beszélgetésünk alatt el is csípték a rajongók pár közös fotóra:

A teljes interjúval – benne a bajnoki cím utáni első érzéseivel, a nyári villámszabadságára tervezett programjaival és sok-sok szegediséggel – szerda délután érkezünk a Szeged365.hu-n!

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb