Kikapcs

E-hulladékgyűjtési akciót hirdet Kothencz János önkormányzati képviselő június 19-én Szegeden

Elektronikai hulladékgyűjtési akciót hirdet Kothencz János önkormányzati képviselő Szegeden. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett akció június 19-én, az Etelka sori Autós Tanpálya területén lesz reggel 8-tól 12 óráig. Ez alatt az idő alatt bárki megszabadulhat az otthon feleslegessé vált, elromlott elektromos háztartási gépektől, amelyeket egyébként tilos a kommunális hulladékba helyezni.

A lakossági elektronikai hulladékgyűjtéssel az önkormányzati képviselő arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy van a hulladékoknak egy olyan része, amely környezetünk számára ártalmas lehet. Ha ezeket nem megfelelően helyezzük el, akkor a bennük található veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódhatnak vagy égetés során a levegőbe kerülhetnek, ezáltal pedig veszélyeztethetik a környezetet.

SZOMBATON REGGEL 8-TÓL LEHET LEADNI AZ E-HULLADÉKOT

Június 19-én, szombaton reggel 8-tól 12 óráig egy környezetvédelmi vállalkozás, a Multigrade Kft. áll az Etelka sor végében található Autós Tanpálya területén a lakosság rendelkezésére, hogy ezektől a feleslegessé vált és használhatatlan elektronikai eszközöktől, berendezésektől bárki szabályosan meg tudjon szabadulni. Az akcióban várják a kommuniális hulladékba nem kidobható, már használhatatlan:

  • számítástechnikai eszközöket (pl. számítógép, telefon, mobiltelefon stb.);
  • háztartási kisgépeket (pl. vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.);
  • szórakoztató elektronikai eszközöket (pl. televízió készülék, rádió, hordozható zenelejátszó stb.);
  • elemeket, fényforrásokat (izzók, fénycsövek stb.)

Legutóbb a szegedi fiatalokból álló Teentrashers csapata is lendületben volt:

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb