Szegedi Arcok

Hevesi Sándor-díjat kap Balog József, a szegedi MASZK Egyesület elnöke, a Thealter Fesztivál művészeti vezetője

- Hirdetés -

Balog József, Balogh Tibor és Láng Annamária kapja idén a magyar színház nemzetközi elismertetéséért és megismertetéséért odaítélt Hevesi Sándor-díjat – közölte a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja kedden az MTI-vel.

Mint írják, a Hevesi Sándor-díjat az ITI Magyar Központjának kezdeményezésére alapították 1998-ban. Az elismerést minden évben annak a három művésznek, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembernek adják át, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi elismertetéséért, megismertetéséért.

2021-BEN IS HÁRMAN VEHETIK ÁT A DÍJAT

- Hirdetés -

A Hevesi Sándor-díjat 2021-ben is hárman vehetik át: Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a nemzetközileg is elismert szegedi Thealter Fesztivál művészeti vezetője, szervezője. Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának művészeti vezetője; valamint a nemzetközi színházakban régóta sikereket arató Láng Annamária színművész, aki jelenleg a bécsi Burgtheater tagja. A díjat szakmai szervezetek, színházak javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának képviselőiből álló kuratórium ítéli oda. A korábbi években a színházi világnap alkalmából átadott elismerést az idén a járványhelyzet miatt ítélték oda későbbi időpontban, a kuratórium csak most tudott ülést tartani és dönteni a 2021-es Hevesi-díjról. Az elismerést idén a magyar dráma napján, szeptember 21-én adják át.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb