Sport

Hat elátkozott percen múlt a magyar bravúr! Magyarország – Portugália 0-3

“Tragédia nem történt, van egy európai szinten versenyképes csapatunk, amely hosszú időn át derekasan helyt tudott állni a világ egyik legjobbja ellen” – mondta a meccs lefújásakor az M4 kommentátora és mennyire igaza volt! Parádés 84 percet játszottunk, az utolsó 6 már nem kellett volna – a magyar válogatott 3-0-ra kapott ki a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában.

Libabőrösen indult a találkozó, így indult meg a tömeg a Hősök teréről:

…és így szólt az Éjjel soha nem érhet véget a Puskásban:

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
, F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA
Budapest, Puskás Aréna, 18.00 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Cakir (Duran, Ongun) – törökök
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo, Jota. Szövetségi kapitány:   Fernando Santos

Hamarosan jövünk az összefoglalóval!

A 84. PERCIG NAGYON KOMOLY IRAMOT DIKTÁLTUNK

A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást – egy rövid periódust leszámítva – nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. A hazaiak lesgólig jutottak a második félidőben, a portugálok viszont Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a 84. percben, három perccel később Cristiano Ronaldo büntetőből megduplázta az előnyt, a hosszabbításban pedig végleg bebiztosította a győzelmüket.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége.

Szubjektív: nem ezt érdemeltük.

Pedig, mint Attila nevű olvasónk írta, még Orbán és Botka is egy csapatban játszott… (bocs, nem bírtuk ki)

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

ÍGY ŐRÜLT MEG SZEGED

A történelmi összecsapásra a szegedi teraszok is megteltek, íme pár fotó a Garden Fröccsteraszról, a Hágiból és a Bárkából:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb