Kikapcs

Újabb fesztivál búcsúzott 2021-ben: lefújták az idei Körös-Toroki Napokat

Sokáig úgy volt, hogy a járványhelyzet miatt tavaly is elmaradt csongrádi fesztivált idén végre ismét megrendezik, viszont a szervezők hosszas megoldáskeresés után hozták meg a döntést, miszerint lefújják az augusztus elejére meghirdetett Körös-Toroki Napokat.

Mint a Facebook posztjukban írják, a május 21-én életbelépő jogszabályi változások teljesen újraírták a zenés-táncos rendezvények külső körülményeit, melynek következtében újra kellett gondolniuk a 2021-es KTN Feszt helyzetét és jövőképét. “Olyan rendkívüli helyzettel szembesültünk, melyre mióta a fesztivált szervezzük – nem volt még példa. A Csongrádi képviselő testület gazdasági bizottságának ülésén egyeztetve, illetve Polgármester Urat tájékoztatva a Fesztivál idei és jövőbeli sorsáról arra a számunkra is nagyon fájó közös döntésre jutottunk, hogy a 2021-es KTN-Fesztet jelen a körülmények ismeretében nem tartjuk meg. Megpróbáltunk/megtárgyaltunk minden lehetséges forgatókönyvet, de nagyon sok érv szól a mellett, hogy ezt most így, ezekkel a feltételekkel ne vállaljuk.”

SE KÖRÖS-TOROK FESZTIVÁL, SE SZIGET, SE VOLT, SE BALATON SOUND

Bár sokan reménykedtek abban, hogy a tavalyi év után, amikor a rendezvénystop elkaszálta a nyári nagyfesztiválokat, idén végre kiszabadulhatnak a bezártságból, de sajnos ez nem így történt. Kisebb rendezvények ugyan feltehetőleg lesznek, ám a nagy tömegeket vonzó eseményeket a járvány miatt továbbra sem tudják megtartani. A VOLT és a Balaton Sound már korábban bejelentette, hogy 2021-ben sem nyitják meg a kapuikat, mostanra pedig az is biztossá vált, hogy a magyarok egyik kedvenc fesztiválja, a világszinten is erős brandnek számító Sziget is elmarad idén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb