Kikapcs

Kreatív és játékos lesz a nyár a Somogyi-könyvtárban: számos gyerekprogrammal készülnek a szünetre

A korábbi évekhez hasonlóan a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai idén is számos színes és izgalmas vakációs programmal készülnek a gyerekeknek és a családoknak, így kreatívan telhet a nyári szünet. A Somogyi-könyvtár központi épülete mellett 13 fiókkönyvtár várja jó könyvekkel, friss újságokkal és közösségi programokkal városszerte az érdeklődőket és a betérőket. A gyerekek többek között kipróbálhatják a dekupázs technikát, festhetnek kavicsot, készíthetnek kulcstartót, de megtartják a Wi-Fiatalok Webes Wiadala programsorozatot is.

Országosan is egyedülálló, hogy egy városi és megyei könyvtárnak tizenhárom fiókintézménye legyen, ahogyan a szegedinek. A Csillag téri fiókkönyvtárban júliusban a Wi-Fiatalok Webes Wiadala címmel futó programsorozaton a kicsiket kézműves foglalkozásra, a nagyobbakat interaktív informatikai játékokra várják. Dorozsmán többek között ujjbábot, oklevelet és képeslapot is készíthetnek az érdeklődők. Északvároson interaktív mesefoglalkozások, a Francia utcai fiókkönyvtárban gyöngyfűzéssel és sógyurmázással egybekötött kézműves délelőttök színesítik a nyári napokat. Móra utcán a gyerekek kipróbálhatják a dekupázs technikát, festhetnek kavicsot, készíthetnek kulcstartót; az Odesszai fiókkönyvtárban pedig szerdai napokon egész júliusban izgalmas programokon vehetnek részt a családok. A közelmúltban felújított Rókusi fiókkönyvtárban a meseolvasást kreatív programok kísérik, Szőregen játékos délelőttöket, a Stefánia fiókkönyvtárban pedig augusztusban társasjáték délelőttöt szerveznek a könyvtárosok.

KELL A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

A részletes program elérhető a Somogyi-könyvtár honlapján megtalálható, valamint felhívják a figyelmet arra, hogy a vírussal szembeni hatékony védekezés érdekében a korábban bevezetett intézkedések továbbra is érvényben vannak: A Somogyi-könyvtár központi épületében, valamint fiókkönyvtáraiban megtartott rendezvényeket, kiállításokat csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő, 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a helyszínen a maszk használata kötelező.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb