Sport

Svédország egy büntetővel nyert Szlovákia ellen

A svéd válogatott 1-0-ra legyőzte Szlovákiát pénteken, Szentpéterváron, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában. A játékot egy gyenge első félidő jellemezte, majd a mérkőzést Isak 11-ese döntötte el.

Az első félidő a torna eddigi legunalmasabb játékrésze volt, a svédek voltak eleinte aktívabbak, míg a szlovákok megszállták a térfelüket, hiszen a lengyelek legyőzése után úgy léphettek pályára, hogy egy döntetlennel is kedvező helyzetbe kerülnek. A svédek az első félórában több sikeres passzt produkáltak, mint a spanyolok ellen az egész meccsen, de nem tudták nyomás alá helyezni a szlovákokat, akik az utolsó tíz percben egyre többször kalandoztak el az ellenfél 16-osáig. Az első 45 percben mindkét csapat három-három alkalommal próbálkozott, és mindössze egy kaput eltaláló kísérlet volt, Sebastian Larsson közepesen veszélyes löketét tolta ki Martin Dúbravka.

A MÁSODIK FÉLIDŐ LENDÜLETESEN KEZDŐDÖTT

A második játékrészt lendületesebben kezdte a svéd csapat, Dúbravkának nagyot kellett védenie Ludwig Augustinsson fejesénél, majd az esetet követő szögletnél Danielsson bólintott fölé. A svédek legveszélyesebb játékosa Alexander Isak volt, aki előbb centikkel fejelt fölé, majd óriási szóló végén Dúbravkát késztette bravúrra. Aztán szintén Isak volt, aki egy egészen váratlan passzal ugratta ki a csereként beállt Robin Quaisont, akit Dúbravka elütött, így büntetőt kaptak a svédek, amit Emil Forsberg lőtt be. A szlovákok az utolsó percekben kaptak észbe, be is szorították a svédeket, de mindent elmond a játékukról, hogy kaput eltaláló lövés nélkül zártak.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb