Kikapcs

Szeged 365 fotóriport: így avatták fel a felújított Móra-parkot és a Stefániát

Csütörtök délután tartották a 2020 végére újjászületett Móra-park, Stefánia és Roosevelt tér ünnepélyes átadóját, amely a maga idejében a járványhelyzetre hivatkozva elmaradt. A rendezvényen a Szeged Táncegyüttes produkciója és a vadonatúj szökőkút vízjátéka szórakoztatta a jelen lévőket, akik – mivel meglepetésműsor volt, nagyjából senki sem tudott róla – gyakorlatilag pár politikusból, a szervezőkből és a sajtó munkatársaiból álltak.

Természetesen nem hagyjuk, hogy lemaradj az eseményekről, hoztunk egy élő videót…

…és néhány hangulatos fotót, amelyeken szilágysági táncokat ropnak a Móra Ferenc Múzeum lépcsői előtt a Szeged Táncegyüttes tagjai.

Az ünnepségen Binszki József önkormányzati képviselő ismertette a másfél milliárdos projekt részleteit, mint mondta, a “Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban” nevű programot 850 millió forint európai uniós támogatás segítségével hajtották végre, ennek keretein belül átalakult a Stefánia, a Móra-park és a Roosevelt tér. A három területen fákat, cserjéket és többezer virágot ültettek, a sétányok gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú, vízáteresztő kavicsburkolatot kaptak, de telepítettek új padokat és járdát is.

A felújítás dátuma jó párszor csúszott, 2018-ban még 2019 végére ígérték a belváros megújítását, ezt 2020 harmadik negyedévére módosították, végül 2020 legvégére készült el a beruházás.

A mi kedvencünk továbbra is a Móra-parki szökőkút, melyet a téli pihenőt követően Szeged Napjára kapcsoltak be:

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb