Mindenmás

Ezen a héten is folytatódik a szúnyoggyérítés Szegeden

Az elmúlt időszakban sok helyen, főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok. A múlt héten a szakemberek több mint háromszáz településen léptek fel a vérszívók ellen. A héten 81 ezer hektáron, összesen 404 településen végeznek földi kémiai gyérítést, többek között Szegedn is – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

Mint írják, a kezelésre használt gépjárművekkel a munkát a szúnyogok aktivitási időszakához igazodva, 21 órakor kezdik meg, vagyis a földi technológiát nem befolyásolja az érvényben lévő hőségriasztás. 

EMBERRE ÉS HÁZIÁLLATRA NEM VESZÉLYES A SZÚNYOGIRTÓ-SZER

A permetezést végző gépjárművekkel az alábbi térségekben találkozhatunk: Budapesten, a Balaton környéki településeken, Sopron környékén, a csornai régióban, néhány Dráva menti településen, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Somogy, Veszprém és Zala megye több településén. Az alkalmazott szúnyogirtó szert minimális mennyiségben juttatják ki, az csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt. A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, valamint a szúnyoggyérítésre vonatkozó információkat az érintett települések is közzéteszik honlapjukon vagy közösségi oldalaikon. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítés elvégzését a meghirdetett napon, a pótlásra a következő két este valamelyikén kerül sor. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb