Szegedi Arcok

Le a kalappal: egy úszó, kimerült kutyust mentettek ki a Tiszából Szegeden

Hősies volt a vasárnap délután Szegeden, ugyanis egy kimerült, úszó kutyus mentettek ki a folyóból a Tisza DOKK-nál. Azt, hogy a kutyus hogy került a Tiszába nem tudni, viszont a tenyésztője meglett, és a történet szerencsére jól végződött!

A sztori ott kezdődött, hogy a DOKK Facebook oldalán megjelent vasárnap délután egy poszt, miszerint egy kiskutyát kellett kimenteni a Tiszából. Ideiglenesen Disco-nak nevezték el, a gazdiját pedig várták a helyszínen:

A SZEGEDI CICAMENTŐK IS GYORSAN KIÉRKEZTEK A HELYSZÍNRE

A Szegeden Láttam csoportba kikerült poszt szerint a Szegedi Cicamentők Egyesülete egy beérkezett hívás után ment ki a helyszínre, ahol megnézték a chippet és a tenyésztőjét érték el, aki azonnal jött a kutyusért, vagyis Szisziért. Bővebben így írnak:

“Bravúros életmentés a Tiszán! Bejelentésre mentünk ki a Tisza Dokk hajóra, ahol a tulajdonos vigyázott erre a kimerült kutyára. Megmentői a Tisza közepén látták meg és azonnal a segítségére siettek. Néztünk chippet és a tenyésztőjét értük el, aki azonnal jött Szisziért. Azt nem tudjuk, hogy került a folyóba a kutya de akihez adta a tenyésztő, oda soha többet nem kerül vissza ez a gyönyörű kutya! Jelenleg biztonságban és szeretetben van! Köszönet mindenkinek akik részt vettek a mentésben és külön köszönet a Tisza Dokknak, hogy nem hagyta magára!” A történet tanulsága, hogy érdemes nagyon odafigyelni a kutyusainkra a part mentén, főleg a kölykökre, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor dönt úgy kiskedvencünk, hogy beljebb merészkedik a Tiszába.

Volt már hasonló, elkóborolt kutyus-mentés a Tiszából…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb