Kikapcs

Júliusban Szegedre jön a Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, vagyis a Puskás, a musical

Július 17-én és 18-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon látható a minden idők legismertebb magyar sportolója, Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical – hangzott el a REÖK-ben megtartott mai sajtótájékoztatón.

Szente Vajk író-rendező úgy fogalmazott, számos olyan hős, olyan magyar világsztár van, akivel nem foglalkozik az előadóművészet. A darab Puskás Ferenc sportpályafutásának 24 évét öleli föl, de sokkal több mint egy “focimusical”. A legendás mérkőzések mellett felidézi az 1950-es, 60-as évek Magyarországát, az Aranycsapat összeállásának, majd szétverésének történetét is, ami sokkal inkább politika volt, mintsem sport. A mű középpontjában a tehetség és a hatalom viszonya és a hazaszeretet kérdése áll.

A CÍMSZEREPLŐT VERÉB TAMÁS JÁTSSZA

A címszereplő Veréb Tamás szerint Puskás Ferenc nevét és teljesítményét a világon nagyon sokan ismerik, a legenda mögött álló embert azonban jóval kevesebben. A színészt a sportoló könnyedsége, jó értelemben vett pimaszsága, kommunikációjának tisztasága, őszintesége, életigenlése, pozitív gondolkodása ragadta meg elsősorban. A csatár feleségét, Hunyadvári Erzsébetet játszó Kovács Gyopár egy erős, független, szerelemre méltó asszonyt formál meg a színpadon, aki élete végéig kitartott férje mellett, annak ellenére, milyen sok rossz dolog történt velük.

A BALSZÉLSŐ NEM IS SPORTOLÓ, INKÁBB MŰVÉSZ VOLT

Ember Márk Czibor Zoltánt, az Aranycsapat legöntörvényűbb tagját alakítja. A színész szerint a balszélső nem is sportoló, inkább művész volt, aki úgy gondolt a csapatra, és a labdarúgásra, mint egy alkotásra. A színész felidézte, az alkotógárda kicsit úgy érezte magát tavaly nyáron a próbák idején, mint az Aranycsapat tagjai a legendás 6:3-as mérkőzés előtt: csak a csodában bízhattak, a járvány miatt nem tudhatták, mikor játszhatják közönség előtt az előadást. A Bozsik Józsefet, Puskás legjobb barátját megformáló Fehér Tibor kiemelte, a musical komoly emberi történeteket, sorsokat, drámákat mutat be, ugyanakkor a színpadi látvány is igazán különleges. Mint mondta, számára a legnehezebb feladat az előadás koreográfiájának megtanulása volt.

TÖBB MINT 150 SZEREPLŐ LESZ A SZÍNPADON

Túri Lajos Péter koreográfus elárulta, a Dóm téren a 21 képből álló produkcióban több mint százötven szereplő, a színművészek mellett 65 professzionális táncos, több mint húsz gyerekszereplő, artista, kerekesszékes táncosok, teqball-játékosok lépnek színpadra. Az egyik leglátványosabb jelenetnek a legendás mérkőzés bemutatása ígérkezik, amikor egyszerre tizenegy szereplő emelkedik a magasba.

A sajtótájékoztatóról készült élő közvetítésünket itt találod:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb