Sport

A Szent Gellért Fórum is csatlakozik a felhíváshoz: magyar nemzeti színekben pompázik ma több stadion, többek között a szegedi is

Ma 21 órától Münchenben lép pályára a magyar válogatott, az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek utolsó fordulójában, ahol Németország lesz az ellenfél. Korábban a müncheni polgármester arra tett javaslatot, hogy szivárványszínűre fessék a meccsre az Allianz Arénát, válaszul Kubatov Gábor, az FTC elnöke bejelentette, hogy magyar nemzeti színekbe borul a mérkőzésre a Groupama Aréna. Ehhez több magyar klub is csatlakozott végül, és a szegedi Szent Gellért Fórum is piros, fehér és zöld színekben fog ma este pompázni.

A teljes sztori: korábban Dieter Reiter müncheni polgármester azzal kereste meg UEFA-t, hogy a tolerancia és az egyenlőség jegyében szivárványszínű Allianz Arénával várhassák a magyar válogatottat, de az európai szövetség elutasította a javaslatot. Válaszul Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt írja Facebook-oldalán, hogy “a szurkolók felhívásának eleget téve a német-magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna.” A többi klubvezetőt is arra kérte, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és fessenek minden stadiont piros-fehér-zöldre.

TÖBB KLUB IS CSATLAKOZOTT A FELHÍVÁSHOZ, SZEGED IS

Rákérdeztünk a Szent Gellért Fórum illetékeseire, hogy Szeged csatlakozik-e a felhíváshoz? Kérdésünkre elmondták, hogy igen, Szeged is nemzeti színekkel készül az esti mérkőzésre! Sajtónyilatkozatukban így írnak:

“A szurkolók felhívásának eleget téve szerda este a német-magyar mérkőzés ideje alatt nemzeti színekbe borul az ország több stadionja is. A kezdeményezéshez természetesen a Szent Gellért Fórum is örömmel csatlakozik. A Szeged-Csanád Grosics Akadémiának otthont biztosító stadion a magyar válogatott tiszteletére ma este piros-fehér-zöld színekben fog pompázni, támogatásáról biztosítva a nemzeti együttest. A magyar labdarúgás minden szereplője, így a Szent Gellért Fórum is büszke a válogatott már eddig is elért teljesítményére és. A Fórum elismerését és köszönetét szeretné kifejezni a nemzeti színű díszkivilágítással, hiszen válogatott csapatunk sorsdöntő mérkőzését vívja ma a német válogatott ellen. Bízunk benne, hogy az összefogás ereje eljut Münchenig és érzik hazájuk támogatását!”

A szombathelyi Haladás részéről is megerősítették, hogy a Rohonci úti létesítmény beszáll az akcióba, ahogy Debrecen is a Nagyerdei Stadionnal.

Győr is beáll a sorba, ezt a város polgármestere, Dézsi Csaba András jelentette be Facebookon. A Rába-parti városban az Audi Aréna, a Jedlik-híd és a Richter Terem is piros-fehér-zöldbe borul a szerda esti Eb-meccs idejére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb