Mindenmás

Breaking: kigyulladt egy panellakás a Pick és az IH között, 20 tűzoltó a helyszínen, ki kellett menteni egy szegedi családot (frissítve)

“Ég az egyik lakás a szomszédunkban, meg lehet fulladni a füsttől” – írt ránk 10 óra környékén az egyik Szeged 365 olvasó a Maros utca 15-ből. Mint Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől megtudtuk, egy első emeleti panellakás nappalija égett ki, füst és korom uralja az egész házat. A bent lévő családot és az egyik szomszédot a szegedi tűzoltók menekítették ki, akik 20 fővel dolgoznak a lángok megfékezésén.

Amit már tudni lehet az esetről:

  • Tűz ütött ki szerda délelőtt 10 óra körül a Maros utca 15. szám alatti panelházban.
  • Egy első emeleti lakás nappalijában keletkezett a tűz, még nem tudni, mi lehetett az oka.
  • A teljes lépcsőházban hatalmas volt a füst és a korom.
  • A szegedi tűzoltók 20 fővel vonultak ki a helyszínre, légzőmaszkban hatoltak be az épületbe.
  • A lakásban tartózkodó gyerekekeket és felnőtteket a lépcsőházon keresztül menekítették ki, senki sem sérült meg.
  • A felső szomszédot tűzoltó-kosárral menekítették ki az ablakon keresztül, aki a hatalmas füst miatt nem tudta elhagyni a lakást.
  • A közelben lévő IH Rendezvényközpontot meg kellett nyitni ideiglenes befogadóhelynek, azok számára, akik a hatalmas füst miatt kimenekültek az épületből.
  • A tüzet rekord gyorsasággal oltotta el a kivezényelt 20 szegedi tűzoltó, cikkünk megírásának perceiben (11:04) a lépcsőház szellőztetése zajlik.
  • A helyszínen a szegedi tűzoltók mellett a rendőrök és a mentők is kint vannak.
  • Az anyagi kár jelentős.

FRISSÍTVE (11:10): 15 NÉGYZETMÉTEREN ÉGETT A LAKÁS

Berendezési tárgyak égtek az egyik szobában, mintegy tizenöt négyzetméteren, és a tűz az erkélyre is átterjedt – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A város hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat.

A helyszínen az egyik szomszéd azt mondta a kollégánknak, úgy tudja, a porszívó lehetett a ludas, elektromos tűz ütött ki a lakásban.

FRISSÍTVE (11:14): SENKI SEM SÉRÜLT MEG, MEGÉRKEZTEK A HELYSZÍNI FOTÓINK

Az eset során senki sem sérült meg – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől. Idő közben megérkeztek Török Kornél kollégánk helyszíni fotói is:

Így fest a helyszín, a veszélyhelyzetet követően:

FRISSÍTVE (12:50): A MENTŐSÖK KEZDTÉK EL AZ OLTÁST, KÉT EMBERT ÉS EGY KISKUTYÁT KELLETT ELLÁTNI A TŰZESET MIATT

“Lakástűzhöz riasztották ma a Szegedi Mentőállomás bajtársait, akik pillanatok alatt, még a Katasztrófavédelem munkatársai előtt helyszínre értek. Szerencsére mindenki ki tudott menekülni, ám a lakást hatalmas lángok borították. Az életmentők, figyelve saját biztonságukra, azonnal megkezdték a tűzoltást a mentőautó porral oltójával, amit a perceken belül érkező tűzoltók emelt szinten folytattak” – írja Facebook posztjában az OMSZ. A helyszínen végül két főt és egy kiskutyát láttak el a bajtársaik. “Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja az Országos Mentőszolgálat.

Fotók: Török Kornél, Szeged 365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb