BlogSport

Szeged 365 EB kisokos: mérkőzések, helyszínek, Martin Garrix és a legtutibb meccsnéző helyek Szegeden!

Ma este a török-olasz meccsel kezdetét veszi az eredetileg 2020-ra kiírt Európa-bajnokság, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott egy kő kemény csoportban mutathatja meg magát a világnak. Összekaptuk a legfontosabb tudnivalókat és a szegedi belváros legtutibb meccsnéző-helyszíneit, íme a Szeged 365 EB kisokos, powered by Bono + Martin Garrix!

MAJDNEM UGROTT A 2021-ES EB IS…

A bajnokságot eredetileg 2020 nyarán rendezték volna meg – az elnevezése továbbra is Euro 2020 maradt hivatalosan –, de a kontinensen tavaly márciusban berobbanó koronavírus-járvány miatt végül el kellett halasztani. A harmadik hullám elérkezése miatt felvetődött az újabb halasztás, sőt a rendezői létszám szűkítése is, végül az áprilisi határozat megerősítette a június 11. és július 11. közötti időpontot és a több országos rendezést, és csak Írországnak kellett végül lemondania a hazai találkozókról.

REKORD MENNYISÉGŰ RENDEZŐ, NÉGY MECCS A PUSKÁSBAN

11 tagország 11 városában lesznek mérkőzések, ez azért is nagy szám, mert eddig mindössze háromszor – 2000-ben (Belgium, Hollandia), 2008-ban (Ausztria, Svájc) és 2012-ben (Lengyelország, Ukrajna) – fordult elő, hogy egynél több ország rendezzen. A ma esti, nyitó mérkőzést a római Stadio Olimpicóban Olaszország és Törökország játssza le, az első Eb hatvanadik évfordulójára tervezett viadal végjátékának, az elődöntőnek és a döntőnek a londoni Wembley ad helyszínt, ahogyan az 1996-os rendezvény során is.

A Puskás Aréna 67.215 fős befogadóképességével a hatodik legnagyobb létesítmény a mezőnyben. Itt három csoportmeccset,

  • a Magyarország–Portugália-,
  • a Magyarország–Franciaország-
  • és a Portugália–Franciaország-ütközetet,
  • valamint az egyik nyolcaddöntőt (a hollandokat tartalmazó C csoport győztesének és a D/E/F csoportok valamelyik harmadik helyezettjének összecsapását) tartják meg.

MARTIN GARRIX, BONO ÉS AZ EB HIVATALOS DALA

Májsuban mutatták be az idei labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát, amelyet Martin Garrix holland DJ és Bono, a U2 rockzenekar frontembere készített. A dal a „We Are The People We’ve Been Waiting For”, azaz „Mi vagyunk azok az emberek, akikre vártunk” címet kapta.

A LEGTUTIBB MECCSNÉZŐ HELYEK SZEGEDEN

A szegedi pub-ok tulajdonosai már nagy erőkkel készülnek az őrületre, 10-ből 9 teraszon LED TV-k vagy egyenesen nagy méretű LED falak várják a drukkolókat. Szétnéztünk, hol, mi a helyzet, a teljesség igénye nélkül az alábbi helyeken biztos, hogy tudsz meccset nézni (mármint, ha lesz még asztal, foglalj időben):

  • Garden Fröccsterasz, a Partfürdőn (LED fal),
  • Pixel Bár + Coca Cola EB klub, szintén a Partfürdőn (LED fal),
  • Tisza Dokk terasz (LED fal),
  • HÁGI Udvar (nagy méretű vetítővászon + kivetítők),
  • HUNGI terasz (LED TV-k),
  • Campus Beer and More (nagy méretű kivetítő),
  • DTK Pub (LED TV-k),
  • Nyugi Kert ((nagy méretű kivetítő).

A felsorolásból kettővel részletesebben is foglalkoztunk, íme a Garden Fröccsterasz és a Tisza Dokk terasz fotókkal és infókkal:

SZEGED 365 EB TIPPELDE

Ha szeretnél egy Szeged 365 – ös sörkuponnal, egy nyeremény Oakley napszemüvegben érkezni valamelyik teraszra, klassz hírünk van: elindult a Szeged 365 EB Tippelde, az első meccs posztja már kint is van a Facebook-oldalunkon:

A következő egy hónapban totális EB lázban ég a Szeged 365 szerkesztősége, a játék mellett jövünk majd a legfrissebb eredményekkel, kommentárokkal és a szegedi belvárosban pörgő EB teraszokon készített fotó – és videóriportjainkkal!

Források: Index, Nemzeti Sport, MTI, Sport365, UEFA

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb