Kikapcs

Mától újra Szeged a világ közepe: nagy durranással indul a 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok!

Június 24-én, a már tradicionális Ajándékkoncerttel indul a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada, amelyet a mórahalmi Kolo Kulturális Központ jóvoltából egy audiovizuális szuperprodukcióval fűszereznek meg: a nyitóelőadáson a 82 méter magas Dómot egy az egyben megfestik, nem mindennapi hangzás- és látványvilággal megspékelve. A 90. évad olyan szuperprodukciókat hoz Szegedre, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az Apáca Show és a West Side Story.

3D FÉNYFESTÉS A DÓM 82 MÉTER MAGAS TORNYAIN

Igazi nagy durranással jön a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóelőadása, az Ajándékkoncert: a 82 méter magas Dómot egy az egyben meg(fény)festik, a koncert alatti animáció a zenével együtt fog élni és működni – magyarázta sajtótájékoztatóján Seres István, a mórahalmi Kolo Kulturális Központ vezetője, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház igazgatója.

GYÜDI SÁNDOR ÉS PÁL TAMÁS DIRIGÁLJA A ZENEKART

Gyüdi Sándor és Pál Tamás vezényletével, a koncert első felében

  • Mihail Glinka Ruszlán és Ludmilla nyitánya,
  • Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című klasszikusa,
  • és Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája fogja szórakoztatni a mintegy 4000 nézőt. A második részben Muszorgszkij és Ravel Egy kiállítás képei című műve érkezik.

PUSKÁS, JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR, APÁCA SHOW

A 90., jubileumi évad rengeteg nagy durranást tartogat, a Jézus Krisztus Szupersztártól kezdve az Apáca Show-n át a West Side Story-ig, de nagyon aktuális – főleg a tegnap esti, hősies magyar-német meccs tükrében – a Puskás című musical is:

CSAKIS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LEHET SZABADTÉRIZNI

Mivel a Szegedi Szabadtéri Játékok nem minősül zenés-táncos rendezvénynek, létszámkorlát nélkül lehet megtartani. A járványügyi szabályozások értelmében azonban csakis védettségi igazolvánnyal lehet belépni, ezt a bejáratnál ellenőrizni fogják. Bővebb Covid-infot a rendezvényről IDE kattintva találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb