Blog

PénzügyesAnyu Blog: Nyaralni mész? Erre figyelj az utasbiztosításnál!

Sokan már régóta vágynak a tengerpartra, sokan még bátorságnak érzik, hogy külföldre menjenek nyaralni. Egy biztos, hogy most semmiképpen ne spórolj az utasbiztosításodon, ha külföldi úticélt választasz!

MOST SOKAKNAK A LEGFONTOSABB KÉRDÉSE, HOGY KITERJED-E A BIZTOSÍTÁS A KORONAVÍRUS JÁRVÁNYRA VAGY SEM?

Van olyan biztosító, ami téríti a biztosításban szereplő összes ezzel kapcsolatatos szolgáltatást, tehát: sürgősségi ellátást, orvosi vizsgálatokat, gyógyszereket, kórházi ellátás költségeit, mentés és hazaszállítás költségeit is. Természetesen a választott csomag limit erejéig.

A házastárs vagy közeli hozzátartozó betegsége esetén, aki otthon életveszélyes állapotba kerül a Covid-19-vel, segítenek a hazautazásban és megtérítik az utazásmegszakítás költségeit. Ez magában foglalja az átfoglalási díjakat és a fel nem használt utazási szolgáltatásokat.

A biztosítás abban az esetben is érvénybe lép, és átvállalja a késői oda – vagy hazautazási költségeket, ha az utazónak megtagadják a szállítását a Covid-19 gyanúja miatt.

Ha korlátlan csomagot választasz, nem sokkal többe fog számodra ez kerülni és ezekre sem lesz már gondod:

Megtérítésre kerülnek a lemondott fakultatív programok díjai. Sőt biztosítva lesz a külön hazautazása a gyermeknek abban az esetben, ha Te kórházba kerülsz, és ő felügyelet nélkül maradna. Az sem elhanyagolható, hogy az autód/motorod hazaszállításáráról is gondoskodnak, amennyiben Te olyan állapotba kerülsz, hogy nem tudod a járművet hazavezetni. Az is előfordulhat, hogy módosítják a járat útvonalát, ezért szállást kell fizess valahol. A limit nélküli csomagok még erre is nyújtanak fedezetet.

Többségében a biztosítók viszont, ha olyan térségbe utazol, amely a beutazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által meghatározott utazásra nem javasolt térségek között, akkor az utasbiztosítás nem érvényes a megnevezett területen. Ezért mindenképpen alaposan tájékozódj az utazásra nem javasolt térségekről, és körültekintően válassz úticélt! Igaz nyáron „pihen” a vírus, de azért látható, hogy akár még most is naponta történhetnek változások pozitív, de negatív irányba is.

Az utazásra nem ajánlott térségek naprakész listája a következő oldalon érhető el:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

STORNÓ/ ÚTLEMONDÁS BIZTOSÍTÁS:

Sokan szeretnének olyan biztosítást kötni, amivel lemondható a nyaralás anyagi veszteség nélkül, ha a családban mégis covidos lesz valaki utolsó pillanatban és mégsem tudnak emiatt utazni. Ezt az indulás előtt legkésőbb 2 nappal meg kell kösd és 500 000 Ft-os limitig terjed a szolgáltatás. Illetve fontos tudnivaló, hogy ha van ilyen biztosításod és Te azért nem szeretnél utazni, mert félsz a vírustól, arra nem vonatkozik ez a biztosítás. Tehát csupán a félelemre nem térít a biztosító. Továbbá az utasbiztosítások és útlemondás biztosítások fedezetei NEM terjednek ki a koronavírusra hivatkozott járattörlésekre sem.

Tényleges SARS-CoV-2 fertőzöttséget orvosilag validált PCR (vagy egyéb Magyarországon forgalomban lévő antigén) teszttel igazolni kell, illetve igazolt SARS-CoV-2 fertőzöttség esetén a biztosító az elutazást megelőző 48 órán belüli lemondás esetén is téríti.

Most nem biztos, hogy netes portálon kötném meg az utasbiztosítást. Ne akkor lepődj meg, amikor ne adj isten baj van.

Dr. Szilágyi-Németh Lilla- PénzügyesAnyu, a Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. és a Bankmonitor Partner Kft. független pénzügyi szakértője, Faceboook- PénzügyesAnyu, Instagram:penzugyesanyu Email: [email protected], Telefon: 06-30-799-59-60 www.penzugyesanyu.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb