Közélet

Napi összefoglaló: hatezer látogatóval nyitott újra a Móra Ferenc Múzeum, ifjúsági Európa-bajnoki címet hoztak Szegedre

Nem semmi adatot közölt ma a Móra Ferenc Múzeum, ugyanis hatalmas sikere volt a Múzeumok Éjszakájának, hatezer látogatóval nyitottak újra Szegeden. Van még egy jó hírünk mára: ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Poznanban Kiss Ágnes, az MVM szegedi kenusa. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

HATEZER LÁTOGATÓVAL NYITOTT A SZEGEDI MÚZEUM

Komoly sikerrel zajlott a Múzeumok Éjszakája Szegeden: szombaton hatezren látogatták meg a Móra Ferenc Múzeumot és kiállítóhelyeit. A legnagyobb érdeklődés természetesen a frissen megnyitott Sisi-kiállítást kísérte.

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL BŐVÜLT SZEGED

Szenzációs evezéssel ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Poznanban Kiss Ágnes. Az MVM Szeged VE 16 éves kenus tehetsége megnyerte a C1 500 méteres döntőt a lengyelországi korosztályos Eb-n.

HATALMAS TŰZ VOLT SZENTESEN

Vasárnap délután egy óra előtt nem sokkal tűz ütött ki egy szentesi lakóháznál, pontosabban a Tóth József utcában. A tűzoltók hét vízsugárral, köztük egy létrasugárral délután kettő előtt nem sokkal fékezték meg a lángokat.

MEGEMLÉKEZÉSSEL TELT A VASÁRNAP

A holokauszt mártírjaira emlékeztek a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának 77. évfordulója alkalmából vasárnap.

A WHO NEM LAZÍTANA A MASZKHASZNÁLATON

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra kérte azokat, akik két koronavírus-oltást is kaptak, hogy a jövőben is viseljenek maszkot és tartsák be a távolságtartási szabályokat a delta-variáns terjedésének megfékezése miatt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb