Kikapcs

Hatezer látogatóval nyitott újra a Móra Ferenc Múzeum, népszerű volt a Sisi-kiállítás

Komoly sikerrel zajlott a Múzeumok Éjszakája Szegeden: szombaton hatezren látogatták meg a Móra Ferenc Múzeumot és kiállítóhelyeit. A legnagyobb érdeklődés természetesen a frissen megnyitott Sisi-kiállítást kísérte – írja a múzeum közleményében.

Hatezren vettek részt a szombati Múzeumok Éjszakáján a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein Szegeden. A legtöbben a frissen megnyitott Sisi-kiállításra voltak kíváncsiak: sorban álltak az érdeklődők a kiállítóterem előtt, hogy megnézhessék például azt az eredeti ruhát, amit halálakor viselt Erzsébet királyné.


A FEKETE HÁZBAN ROTSCHILD KLÁRA-KIÁLLÍTÁS VÁRTA AZ ÉRDEKLŐDŐKET

A látogatók „élőben” is találkozhattak Sisivel verklis muzsika mellett. A tárlatvezetéseken sokan vettek részt és népszerű volt a Móra-múzeum tetőkilátója is. A Fekete házban a Rotschild Klára-kiállítás várta az érdeklődőket, a Vármúzeum előtti régészeti játszóházban pedig testfestést is kaphattak a résztvevők. Hosszú hónapok után nyitotta most meg újra a kapuit a Móra Ferenc Múzeum: a felújított épületben 2021. december 31-ig tart nyitva a Sisi-kiállítás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb