Mindenmás

Rendőrkézen a műemléket összefirkáló három hódmezővásárhelyi fiatal – több 10 ezer forintos kárt okoztak

A hódmezővásárhelyi nyomozók rövid időn belül azonosították azt a három fiatalt, akik különböző jelentésekkel bíró falfirkákat festettek az egykori Kútvölgyi Szanatórium egyik épületére.

A rendőrségre június 23-án az esti órákban érkezett bejelentés, hogy ismeretlenek úgynevezett „tag-eket” festettek az egykori tüdőszanatórium épületének patináns falaira, amellyel több tízezer forintos kárt okoztak. Az eljárás során a rendőrök látókörébe került egy 19 és egy 18 éves fiú, valamint 16 éves lány társuk. A gyanú szerint a csapat június 20-án a késő délutáni órákban firkálta össze az épület falait. A fiatalok kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték elmondták, hogy azt szórakozásból tették.

Ellenük kisebb kárt okozó rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök vizsgálják továbbá, hogy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e, mivel az épület műemléknek minősül. 

SZEGEDEN IS ELKAPTAK NEM OLYAN RÉGEN GRAFFITIZŐ FIATALOKAT

A szegedi rendőrök elkaptak egy itt élő fiatalt, aki a rakparton graffitizett, tettéért rongálás miatt kell felelnie, de mutatjuk azt is, milyen az igazi street art.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb