Mindenmás

Elkaptak egy szegedi fiatalt, aki éppen graffitizett a rakparton, de mutatjuk azt is, milyen az igazi street art

A szegedi rendőrök elkaptak egy itt élő fiatalt, aki a rakparton graffitizett, tettéért rongálás miatt kell felelnie, tette közzé a hírt a police.hu.

A FIATAL TÖBB KÖRNYÉKBELI FALFIRKA ELKÉSZÍTÉSÉT IS ELISMERTE

Mint írták, a 18 éves fiatal június 14-én délután éppen a Huszár Mátyás rakpartnál, az árvízvédelmi partfalra rajzolt festékszóróval, amikor a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs gépkocsizó munkatársai tetten érték. Az egyenruhások az elkövetőt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Kihallgatásán a férfi részletes beismerő vallomást tett, több környékbeli falfirka elkészítését is elismerte. Rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, írta a police.hu.

NEM Ő VOLT AZ ELSŐ MŰVÉSZPALÁNTA SZEGEDEN

Egy 23 éves szegedi fiatal csaknem 30 épületet firkált össze a Napfény városában, mielőtt a rendőrök elkapták, neki is rongálás miatt kellett felelnie.

A FIATALOK TETTÉVEL SZEMBEN ILYEN AZ, AMIKOR A GRAFFITIZÉS MÁR NEM FALFIRKA, HANEM MŰALKOTÁS

A Városmetamorfózis program, a SZETÁV és a Mondolo Egyesület közös projektjeként látott napvilágot még a nyár elején. A projekt célja a szegedi fűtőművek és hőközpontok, ezáltal pedig Szeged utcáinak színesebbé tétele. A város több pontját vagányabbá varázsoló művészek alkotásait eddig mind lencsevégre kaptuk. Nézd meg a művészi szintre emelt sünis graffitit.

De lencsevégre kaptuk Mona Lisát is, aki ott díszeleg az Agyagos és a Gáz utca kereszteződésében található kenyérgyári siló oldalán.

A fűtőművek Molnár utca és a Fecske utcai, illetve a Tápai utcai oldalán pedig fecskék röppennek fel a magasba az élethű műalkotáson.

A Vág utcai fűtőmű falát pedig gigantikus méhek díszítik!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb