Mindenmás

Harminc hektáros égő aljnövényzethez és lezárt lakásban rosszul lévő bajbajutotthoz hívták segítségül a tűzoltókat Szegeden és környékén

A keddi nap sem telt el eseménytelenül a Szeged és környéki tűzoltók számára, Csanyteleknél harminc hektáron égett az aljnövényzet, Szegeden egy raktárhelyiség gyulladt ki, de szén – monoxid érzékelő riasztása miatt is hívták megyénk lánglovagjait, ahogy közreműködésükkel segítettek egy lezárt lakásban rosszul lévő bajbajutotton is.

HARMINC HEKTÁRON ÉGETT AZ ALJNÖVÉNYZET CSANYTELEKNÉL

Harminc hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet kedden délután Csanyteleknél. A tűz a környező tanyákat és a gabonatáblákat is veszélyeztette. A csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók több vízsugárral végezték el az oltást, körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. Senki sem sérült meg, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. 

EGY RAKTÁRHELYISÉGBEN KAPTAK FEL A LÁNGOK SZEGEDEN

Egy raktárhelyiségben csaptak fel a lángok kedden délután Szeged belvárosában, a tűz veszélyeztette az ott tárolt járműveket is. A szegedi hivatásos tűzoltók öt egysége érkezett a helyszínre, akik a katasztrófavédelmi műveleti szoltálat irányításával végezték el az oltást. A tűzben nem sérült meg senki, az anyagi kár jelentős. 

BEJELZETT A SZÉN – MONOXID ÉRZÉKELŐ EGY SZEGEDI LAKÁSBAN

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délután egy szegedi lakásban. A szegedi tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a megemelkedett koncentrációt, a gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében leválasztotta a háztartást a gázvezetékről. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

ROSSZUL LETT EGY FÉRFI OTTHONÁBAN, SZEGEDEN, A TŰZOLTÓK HOZTÁK KI

Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy férfi Szegeden. A hozzátartozója kedden délután hívta a 112-es segélyhívót, jelzésére a szegedi tűzoltók kéziszerszámok segítségével nyitották fel a második emeleti lezárt lakást, majd a sérültet átadták a mentőknek.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb