Mindenmás

Az intézkedő rendőrök elől gépjárművét hátrahagyva menekülő embercsempészt kaptak el Szeged környékén

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki a héten kilenc külföldit csempészett járművében, amit az intézkedő rendőrök láttán hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A JÁRMŰVET HÁTRAHAGYVA GYALOG MENEKÜLT

A megalapozott gyanú szerint a hétfő délutáni órákban Bács-Kiskun megye területén, egy mellékúton egy szlovák felségjelzésű kistehergépkocsit vezető gyanúsítottat a rendőrség ellenőrizni akarta. A férfi észlelte a rendőri jelzést, azonban megállás nélkül továbbhajtott. Csongrád-Csanád megyébe érve az általa szállított, és korábban a szerb-magyar államhatárt meg nem engedett módon átlépő utasait kiszállította, majd a járművet hátrahagyva ő is elmenekült.

MÁSNAP KELEBIA HATÁRÁBAN FOGTÁK EL

A rendőrség munkatársai hamarosan 1 fő afgán, valamint 8 fő bangladesi állampolgárt fedeztek fel a helyszín közelében, egy erdőben, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A gyanúsítottat végül másnap, a reggeli órákban, Kelebia határában gyalogosan fogták el.

EMBERCSEMPÉSZÉS MIATT KELL FELELNIE

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb