Kikapcs

Két díjat nyert a romániai Atelier fesztiválon a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház közös produkciója

Két díjat nyert a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás a 27. Nagybányai Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon – közölte csütörtökön az erdélyi színház.

A produkciót korábban díjazták a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján is. Most Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője a legjobb rendezés díját érdemelte ki az előadásért, Gerner Csaba színművész pedig elnyerte a legjobb férfi alakítás díját a nagybányai fesztiválon.

AZ ELŐADÁS EGYDÜLI MAGYAR NYELVŰ INDULÓKÉNT SZEREPELT

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójának alkotói közül jelölt volt Éder Enikő színművész a legjobb női alakítás kategóriában, Szvatek Péter díszlettervező a legjobb díszletért járó elismerésre és Varsányi Anna jelmeztervező a legjobb jelmez díjára. Az aradi és a szegedi társulat előadása egyedüli magyar nyelvű produkcióként szerepelt az Atelier Fesztivál versenyprogramjában, román felirattal tekintették meg a nézők és a rangos szakmai zsűri, amelynek tagja volt Doru Mares költő, műfordító, színikritikus, Ioana Craciunescu színész, költő és Claudiu Groza kritikus, közíró. Az egyik legrégibb romániai színházi seregszemlét június 22. és 30. között szervezték meg Nagybányán, a romániai mellett magyarországi, franciaországi, belgiumi és marokkói társulatok részvételével.

A Szegedi Pinceszínház mellett a Kövér Béla Bábszínháznál is zajlik az élet:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb