Sport

A nők után a férfiaké a főszerep a Water Skyball Bajnokságban

A nők után a férfiaké a főszerep a 2021-es Országos Water Skyball Bajnokságban. A Szegedről induló sportág mérkőzéseit szombatonként a Spíler TV – n követhetitek nyomon, ahol az első két adásban a női bajnokságot láthattátok, jelenleg a férfi bajnokságok közvetítései zajlanak. Ezen a héten a férfi NagyDöntő eseményeire került sor.

GYEREKKORUNK ÖNFELEDT STRANDLABDÁZÁSAIT IDÉZI A JÁTÉK

A Water Skyball alapvetően egy nyári játék, pont azt a hangulatot idézi meg, amikor a gyerekkorunkban még a strandon labdáztunk, és élveztük azt, amit csinálunk. Első blikkre egyszerűnek tűnhet, a szabályokat is könnyű elsajátítani, igazi strandjáték, amit akár gyerekek is élvezettel játszhatnak. Sőt, miután non – kontakt játékról van szó, fiatalabbak és idősebbek akár együtt is játszhatják, nincs balesetveszély, a testalkati különbségeket pedig cseles megoldásokkal, ügyes helyzetekkel át lehet hidalni.

EGYSZERŰNEK TŰNIK A JÁTÉK, DE VALÓJÁBAN MENTÁLISAN ÉS FIZIKÁLISAN IS KOMOLY PRÓBA ELÉ ÁLLÍTJA A VERSENYZŐKET

Ugyanakkor ha valaki komolyabban veszi, hamar kiderülhet, hogy lehet magasabb szinten is űzni ezt a sportot. Ez viszont mind mentálisan, mind fizikailag komoly terhelést jelenthet, hiszen vízben futni nem olyan egyszerű, a labdakezelés professzionális elsajátítása sok gyakorlást igényel, és előjönnek a játék szépségei, a labdaszerzés, a taktikai megoldások és az egyéb mentális játékok és izgalmak! Ha nézitek a közvetítéseket, megfigyelhetitek az első osztályú játékosok mozgásának sebességét, a meglepő taktikai húzásokat, felfedezhetitek a csapatösszhangban rejlő erőt és az összehangolt megmozdulások eredményességét. Igazi sportélmény – és még csak most jön a WSB Szuperkupa!

ELINDULT A WSB ROAD SHOW

Ezen a hétvégén pedig Balatonbogláron és Fonyódon elrajtolt a nyári balatoni WSB Road Show, melynek keretében a déli és az északi part számos strandján, élővízben próbálhatják ki az érdeklődők a játékot.

Forrás: Water Skyball

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb