Kikapcs

Berobbant a szegedi találmány: egész nyáron velünk lesz a Water Skyball!

Hallottál már a Water Skyball sportágról? Ha nem, akkor bemutatjuk neked ezt az elbűvölő szegedi vizes találmányt, ami egyszerre mókás, fejlesztő és a kicsiktől a nagyokig mindenkinek remek szórakozást nyújt. A nagyon izgalmas, menő, egyedi szabályokkal rendelkező vízi páros sportág népszerűsége évről évre rohamosan nő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy NBI-es és NBII-es Országos Bajnokságot is tartanak, úgyhogy ezentúl jövünk majd Mi is a legfrissebb infókkal!

A JÁTÉKOT SZEGEDI KUTATÓ-FEJLESZTŐK TALÁLTÁK KI

És hogy mi is az a Water Skyball pontosan? Magát a játékot a Fontanus Kutatóközpont kutató-fejlesztői alkották meg úgy, hogy az élvezeti érték mellett belecsempészték a játékosok fizikai és mentális fejlődési lehetőségét is. Így egy nagyon izgalmas, menő, egyedi szabályokkal rendelkező vízi páros sportág jött létre, amely népszerűsége évről évre rohamosan emelkedik. Olyannyira, hogy a 2020-as országos bajnokság (amely a 6. volt) már online közvetítésére került. A játékot 2 fős csapatok játsszák egymás ellen, vízben, labdával, kapura. Ennyiben hasonlít bármely más sportághoz, minden másban egyedi. Szabályai, eszközei, szellemisége, a bajnokságok lebonyolítása speciálisak és izgalmas, játékos, kihívásokkal teli időtöltést kínálnak – a játékosok számára és a nézőknek, szurkolóknak egyaránt.


HOBBI SZINTEN IS JÁTSZHATÓ ÉS A KOMOLYABB ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA IS ADOTT A LEHETŐSÉG

Mindenki számára elérhető és játszható kortól, nemtől függetlenül. Ami a Road Show-k alkalmával ki is rajzolódott, ahol többször előfordult, hogy a strandon a szülő a gyermekével, vagy a nagyszülő az unokájával próbálta ki a játékot és mindannyian eszméletlenül élvezték. A fizikai állóképesség mellett nagy szerepet tölt be a játékban a mentális gondolkodás, taktikázás is. Ettől válik igazán izgalmassá és érdekessé! Hobbiszinten is játszható, akár a strandon is, a komolyabb érdeklődők számára pedig elérhetőek edzések és bajnokságok is. Az országos bajnokságokon a sportág legjobbjai indulnak minden évben. A Spíler TV egyébként idén indított egy műsort a sportág szerelmeseinek, ami szombaton indul, egész nyáron velünk lesz, és rengeteg újdonság lesz látható a szezon közvetítése alatt és Mi is rendszeresen beszámolunk majd a legújabb infókról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb