Szegedi ArcokVideo365

Révbe ért a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapatának újabb jótékonysági akciója: átadták a lépcsőjáró kerekesszéket a szegedi Ágika számára

Igazán megható és boldog pillanatoknak lehettünk csütörtökön szemtanúi, akkor gördült be ugyanis Budapestről az autó Ági és édesanyja szegedi otthona elé, amely elhozta számukra azt a lépcsőjáró kerekesszéket, mellyel lényegesen könnyebbé válnak majd a mozgássérült lány mindennapjai. Az eszközre szervezett jótékonysági gyűjtést Füredi Andrea, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Üllési Csoportjának titkára mellett a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata karolta fel, és segítségüknek köszönhetően kevesebb, mint egy hónap alatt össze is jött az összeg a többmilliós készülékre.

A CSALÁD SZÁMÁRA MINDENNAPOS GONDOT JELENTETT ÁGI LE – ÉS FELHOZATALA A LÉPCSŐKÖN

Ági, aki idén lesz 27 éves, 3 hónapos kora óta mindennapos epilepsziás rohamokkal küzd, melyeket az igen ritka, West-szindróma nevezetű betegség okoz. Ebből fakadóan a súlyosan fogyatékos, önálló életvitelre képtelen lány teljes mértékben édesanyjára támaszkodva éli mindennapjait, aki számára napi nehézséget jelent Ági szállítása, a lépcsőn való közlekedés, ezért többnyire a négy fal között kénytelenek tölteni minden idejüket. A megoldást egy lépcsőjáró kerekesszék jelentené a családnak, de a közel 3 millió forintos eszközt az OEP nem támogatja, az édesanya számára pedig megfizethetetlen, ezért is döntöttek úgy a rallys srácok, hogy gyűjtést szerveznek Ági számára.

“Amikor kiderült, hogy mennyibe is kerül a készülék és, hogy nincs rajta támogatás, teljesen le is mondtam róla, viszont az egyik ismerősöm kézbe vette a dolgokat és első lépésként Füredi Andi elindította a kupakgyűjtést Ágika számára, majd bekapcsolódtak a rallys fiúk is. És hála az Istennek, kevesebb, mint egy hónap alatt összejött a pénz a lépcsőjáróra. Nagyon – nagyon boldog voltam, ez megváltás számunkra! Nagyon vártuk már, hogy megjöjjön!” – mondta el Biténé Tillinkó Ágnes, az édesanya.

Fotó: Magyar Andor

A RALLYS FIÚKNAK SIKERÜLT A CSALÁDOT KEDVEZMÉNYES ÁRON HOZZÁSEGÍTENI A KÉSZÜLÉK MEGVÁSÁRLÁSÁHOZ

“A csapattársammal, Botyánszki Bencével együtt mindig is jótékonykodtunk és fontosnak tartjuk, hogy segítsünk másokon. Keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a leghatékonyabban tudunk segíteni és a maximumot ki tudjuk hozni az adott helyzetből. Ágiék esetében sikerült egy olyan együttműködést kötnünk, amelynek köszönhetően a mértékében eseti kedvezményes vételárat a Millemax Szerviz Kft., mint
forgalmazó eszközölte, így a család kedvezményesen megkaphatta ezt a készüléket és így mi is hozzá tudtunk járulni az örömhöz”, mesélte el Muráti Kamilló, a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako rally csapatkapitánya.

Fotó: Magyar Andor

EGY NÉMET GYÁRTMÁNYÚ, CSÚCSKATEGÓRIÁS KÉSZÜLÉKET TUDHAT MAGÁÉNAK ÁGIKA

A német gyártmányú készülék lényege, ahogy megtudtuk Szabó Zoltántól, – a Millemax Szerviz Kft. ügyvezetőjétől, aki nem csupán beszerezte, de személyesen hozta le Szegedre a gépet -, hogy elektromos vezérlésének köszönhetően lehetővé teszi, hogy lépcsőnként felvigyék vele a rászorulót az emeletre. A töltése körülbelül 30 emeletet képes kibírni, ráadásul teljesen biztonságos a használata, biztonsági fékkel felszerelt, ezáltal a lépcső pereménél nem lehet letolni a készüléket. “Ennél a gépnél elég magas költségekről beszélünk, de szerettem volna, hogy itthon is elérhetővé váljon a lépcsőjáró, mint például most Ágika számára és természetesen ahol tudunk, ott a mi cégünk is segít”, mondta el Szabó Zoltán.

Fotó: Magyar Andor

A készülék átadásának boldog pillanatait kameránkkal megörökítettük, tekintsd meg Ágika első útját a vadonatúj lépcsőjáró készülékkel Magyar Andor kollégánk felvételén!

Operatőr és fotók: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb