Szegedi Arcok

Újra akcióba lendült a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata: ezúttal egy lépcsőjáró kerekesszékre gyűjtenek egy szegedi lány számára

Újra akcióba lendült a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata, akik tavaly jótékonysági tevékenységükkel robbantak be a köztudatba, amikor úgy döntöttek, hogy elindulnak a Budapest-Bamako Rally 2022-es futamán. A fiúk ezúttal egy lépcsőjáró kerekesszékre gyűjtenek egy szegedi lány számára. A jótékonysági akcióról Muráti Kamillót, a kezdeményezés megálmodóját kérdeztük.

A RALLYS FIÚK EGY SZEGEDI MOZGÁSSÉRÜLT LÁNY SPECIÁLIS KEREKESSZÉKÉRE GYŰJTENEK

A kezdeményezés ötletgazdája Muráti Kamilló, csapatkapitány, és társai, Botyánszki Bence, valamint Tokaji Sándor, a megalakulásuk óta eltelt egy évben több szegedi és környékbeli rászorulót, szervezetet, egyesületet és intézményt is támogattak adományaikkal. Az azóta kétfősre változott csapat tagjai, Kamilló és Bence, ezúttal egy szegedi mozgássérült fiatal lány megsegítését tűzte ki céljául, akinek mindennapjait szeretnék könnyebbé varázsolni, ezért gyűjtésbe kezdtek számára egy speciális kerekesszékre.

A MEGFELELŐ ESZKÖZ KÖZEL 3 MILLIÓ FORINTBA KERÜL

Az alapító elmondta, a fiatal, akinek a gyűjtést szervezik, Bite Ágnes, idén lesz 27 éves. Ági 3 hónapos kora óta mindennapos epilepsziás rohamokkal küzd, melyeket az igen ritka, West-szindróma nevezetű betegség okoz. Ebből fakadóan a súlyosan fogyatékos, önálló életvitelre képtelen lány teljes mértékben édesanyjára támaszkodva éli mindennapjait. Ági jelenleg a szegedi Gemma Nappali Intézményébe jár, ahová 23 éves koráig a betegszállítók hozták-vitték, így nem is volt különösebb gond a lány le- és felvitelével a lakásba. Az elmúlt négy évben ez azonban megváltozott, és a szállítás annak minden nehézségével és költségével édesanyjára hárult, ezért még nehezebbé vált számukra a lépcsőn való közlekedés. A megoldást egy lépcsőjáró kerekesszék jelentené a családnak, de a közel 3 millió forintos eszközt az OEP nem támogatja, az édesanya számára pedig megfizethetetlen, ezért is döntöttek úgy a rallys srácok, hogy gyűjtést szerveznek Ági számára.

MÁR FOLYIK EGY KUPAKGYŰJTÉSI AKCIÓ ÁGI SZÁMÁRA

„A család nagyon örült a támogatásunknak, és ez minket is boldoggá tesz, hiszen az a célunk, hogy minél több embernek tudjunk minőségi formában segíteni. A szívünkön viseljük ezt a küldetést, és reméljük, a lehető legnagyobb erővel sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy minél hamarabb meg tudják vásárolni ezt a kerekesszéket Ági számára” – árulta el Kamilló, aki abba is beavatott minket, hogy a fiatal lány megsegítésére pár hónapja már folyik egy kupakgyűjtési akció, melyet az édesanya és Ági személyes segítője indított, majd a kezdeményezésbe a rallys fiúk is örömmel beszálltak. Kamilló elmondta, egy adag kupakot már sikerült is beváltania az üllési gyűjtőhely szervezőinek, az érte járó összeget pedig a fiatal lány már meg is kapta. A cél érdekében azonban a rallys srácok nagyobb összefogást szorgalmaznak, melynek részleteiről hamarosan még több infót közölnek a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb