Kikapcs

Elszabadult egy emu Szeged belvárosában, egy rendőr fogta be a madarat

Láttál egy emut szombat délelőtt Szeged belvárosában? Nem a szemed káprázott, ugyanis valóban egy szökött madár gondolt egyet és hétvégi városnézésre indult a Napfény városában! A nem mindennapi történetet a Magyar Rendőrség osztotta meg Facebook oldalán, akik végül sértetlenül befogták a kalandozó futómadarat.

Szombaton délelőtt érkezett a bejelentés a szegedi rendőrségre arról, hogy egy emu futkározik szabadon a belvárosban, láthatóan tanácstalanul bolyongva a forgalmas utcákon.

“Szegedi járőrünk kiérve a helyszínre, meglátta a kereszteződésben a szaladgáló madarat, akit kevésbé forgalmas helyre próbált terelni. A futómadár azonban nem volt túl együttműködő… Menekülőre fogta, és a vasúti sínek mentén a belváros felé vette az irányt. Futott, futott az ijedt állat, az autók között, a vasút mellett. Ekkor egy sűrű, fás-bokros területre szaladt, ahol végül nagy nehezen sikerült bekeríteni a nagy madarat”, számolt be a rendőrség a szinte hihetetlen számba menő állatmentésről.

Fotó: Magyar Rendőrség Facebook oldala

Miután sikerült befogni az akkorra már jócskán ijedt madarat, a Szegedi Vadaspark munkatársai vették őt pártfogásukba, ahol addig biztonságban megpihenhet a jószág, amíg gazdái nem jelentkeznek érte.

Forrás: Magyar Rendőrség Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb