Sport

Tokió 2020 – A jó sorsolásban bízik a szegedi Sárosi Laura, aki első magyar tollaslabdázóként szeretne mérkőzést nyerni az olimpián

A jó sorsolásban bízik a szegedi Sárosi Laura, aki első magyar tollaslabdázóként szeretne mérkőzést nyerni az olimpián. A Tisza Tollas SE sportolója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a csütörtöki sorsolástól sok függ, és komoly sikernek tartaná, ha a csoportból továbbjutna az egyenes kieséses szakaszba.

A MAGYAR TOLLASLABDÁZÓKNAK EDDIG MÉG NEM SIKERÜLT NYERNIÜK AZ ÖTKARIKÁS JÁTÉKOKON, SÁROSI LAURA BÍZIK BENNE, Ő LESZ AZ ELSŐ

Sárosi Laura a 38 fős mezőnyben a 29. helyen szerzett kvótát. Mint mondta, ezzel a középmezőnybe tartozik. A továbbjutás szempontjából az ellenfelek mellett meghatározó lesz, hogy három- vagy négyfős csoportba kerül, az előbbiből egy, az utóbbiból kettő versenyző léphet tovább – közölte. A szegedi sportoló az egyetlen a magyar tollaslabdázók közül, aki második olimpiáján vehet részt. Úgy fogalmazott, a jövőbe próbál tekinteni, új célokat keres. A magyar játékosok eddig se szettet, se meccset nem nyertek ötkarikás játékokon, mint mondta, bízik benne, hogy az első lesz, akinek ez sikerül.

JÚLIUS 24 – ÉN KEZDŐDIK A TOLLASLABDA – TORNA TOKIÓBAN

Az elmúlt években nemzetközi tornagyőzelmeket aratott Sárosi Laura úgy érzi, a tokiói kvalifikáció sokkal simább volt, mint a riói. Hangsúlyozta, ennek egyik oka, hogy már plusz öt év munka áll mögötte, s emellett egy olyan csapat, amely mindenben támogatja. A két éve a Tisza Tollas SE-ben játszó versenyző elmondta, Szegeden az első pillanattól kezdve támogató közeg fogadta. Nagy előny még, hogy míg Budapesten sok ideje ment el az utazással, Szegeden a tollaslabda-csarnok, a konditerem, az étkezés egy helyen van, így minden körülmény adott volt a sikeres felkészüléshez. Sárosi Laura indonéz edzőjével, Didi Purwantóval július 16-án utazik Japánba, a tollaslabda-torna 24-én kezdődik a tokiói olimpián.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb