Közélet

Még egy kicsit bekavar a MÁV: vágányzár miatt vonatpótló autóbuszozni is kell júliusban a Szeged-Budapest vonalon

Javában zajlik a Nyugati pályaudvar felújítása, emiatt a szegedi IC-k Budapest-Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek vissza. Ha ez mind nem lenne elég még egy kis csavart is bedobott a MÁV: pályakarbantartás miatt további vágányzár lesz ezen a vonalon, így csak vonatpótló autóbuszokkal lehet majd közlekedni júliusban Cegléd–Kiskunfélegyháza és Kecskemét–Kiskunfélegyháza között.

Ami a Nyugati pályaudvar felújítását illeti, éppen félidőnél tartanak. A július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása a tervek szerint halad.

JÚLIUSBAN VONATPÓTLÓ AUTÓBUSZOKRA IS ÁT KELL SZÁLLNI, HA BUDAPEST FELÉ MENNÉNK

A MÁV legutóbbi közleménye szerint július 18-tól 2021. július 29-ig további pályakarbantartási munkálatokat végeznek majd a Szeged-Budapest vonalon. Mint írják, a Cegléd –Kiskunfélegyháza állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 140 [Budapest –] Cegléd – Szeged vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Cegléd – Kiskunfélegyháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Felhívják az utasok figyelmét arra, hogy a vágányzár alatt:

  • Ceglédi szállások megállóhelyet nem érintik a vonatpótló buszok;
  • Nagykőrös vasútállomást nem érintik a vonatpótló autóbuszok, helyette
    Nagykőrös, Szabadság tér buszmegállóban állnak meg;
  • Katonatelep vasútállomást nem érintik a vonatpótló autóbuszok,
    helyette a főúton a Veres Péter u. buszmegállóban állnak meg.

KECSKEMÉT-KISKUNFÉLEGYHÁZA KÖZÖTT IS PÓTLÓBUSZOKRA KELL SZÁMÍTANI

A MÁV továbbá arról is ír, hogy a Cegléd –Kiskunfélegyháza közötti pályakarbantartási munkálatok a Kecskemét-Kiskunfélegyháza vonalat is érintik, vagyis július 30-tól 2021. augusztus 05-ig a 140 [Budapest –] Cegléd – Szeged vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, vagyis Kecskemét – Kiskunfélegyháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb