KözéletSmart Szeged

Egy kicsit újranyitják az öt éve bezárt Temesvári körúti óvodát

De csak egy kicsit. A 2016-os bezárást követően újra gyerekzsivajtól lesz hangos a Temesvári körúti óvoda, de csakis addig, amíg a Makkosházi ovi felújítása tart: a fent említett intézmény fog ideiglenesen helyet biztosítani a 220 millió forint támogatásból felújított Agyagos utcai egység gyerkőceinek. A rekonstrukció – és vele párhuzamosan a helycserés támadás – várhatóan 2021. negyedik negyedévéig tart.

INDUL A MAKKOSHÁZI ÓVODA FELÚJÍTÁSA

Európai uniós támogatással, 280 millió forintból korszerűsítik Szegeden a Makkosházi óvoda épületét – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. A közlemény szerint a 108 férőhelyes Makkosházi óvoda három különálló, magas tetős részből álló épületegyüttese panel technológiával készült 1990-ben.

Az év végére:

  • Kicserélik a külső nyílászárókat, elkészül az épületek teljes homlokzati hőszigetelése.
  • Hő- és vízszigetelést kap a tetőfödém, és új villámvédelmet is kiépítenek.
  • Az intézmény energiaigényének egy részét a tetőn elhelyezett napelemek fedezik majd.
  • A belső elektromos hálózat részleges felújítását is elvégzik, és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősséget biztosító világítótesteket telepítenek.
  • Az akadálymentesítés részeként elbontanak belső ajtókat, a bejáratok rámpával lesznek megközelíthetők, és kialakítanak új, akadálymentes illemhelyet is. A kisebb belső átalakítások mellett a csoportszobák külső árnyékolást kapnak.
        

A GYERTYÁMOS UTCAI ÉS A TARJÁNI JÖN MAJD A SORBAN

A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi székhelyű Püspöki Építőipari Kft.
Az óvodafejlesztési program a Makkosházi óvoda után a Gyertyámos utcai és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik a tervek szerint – áll a közleményben.

EGY KICSIT ÚJRANYITJÁK A TEMESVÁRI KÖRÚTI OVIT

2016-ban zárta be a szegedi önkormányzat az 1930-ban épült Temesvári körúti óvodát, négy másikkal együtt. Botka László egy Közéleti Kávéház rendezvényen azt nyilatkozta anno, hogy öt év alatt 633 óvodással lett kevesebb Szegeden, a jelentős fogyás miatt pedig 50 önkormányzati óvoda közül ötöt kifutó rendszerben bezárnak. A döntés ellen anno még szülői demonstráció is volt a városháza előtt, az intézmény végül 2016. július 22-én bezárta kapuit. A rekonstrukció végéig – előre láthatóan 2021. utolsó negyedévének fináléjáig – azonban egy kicsit visszatér a legendás szegedi óvoda, hogy a felújítás alatt álló Makkosházi ovi gyerkőcei “B” helyszínként birtokba vehessék azt.

Forrás: MTI, Szeged Pólus

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb