Sport

Taroltak a szegedi úszók: Fábián Bettina és Pádár Nikolett ifjúsági Európa-bajnok lett!

Igazán büszkék lehetünk a szegedi úszó lányokra, ugyanis Fábián Bettina és Pádár Nikolett ifjúsági Európa-bajnok lett! A Haász SZUE tehetségei fantasztikusan úsztak a 4×200-as gyorsváltó fináléjában, így Veres Laurával és Nyírádi Rékával együtt Eb-aranyérmet szereztek Rómában, tette közzé a hírt a Szegedi Úszó Egylet Facebook oldalán.

Egyéniben Pádár Nikolett épphogy lemaradt a 100 méter gyors döntőjéről, de a váltóval elért győzelem mellett az is vigasztalhatja, hogy a magyar kvartett hajrázójaként 2 percen belül úszta a 200 métert. Fábián Bettinának sikerült az egyéni kvalifikáció, így ott lesz a 800 méter gyors mai döntőjében!

“Büszkén mondhatom, hogy a magyar gyorsváltó úgy nyerte meg az Eb-t, ahogy a szegedi váltó szokta az országos bajnokságokon, vagyis rendkívül meggyőző fölénnyel. Meg sem tudták szorongatni a lányokat, szoros versenyben talán még jobb idők születnek, de ezekkel az időeredményekkel is rendkívül elégedett vagyok. Betti és Niki sikerével megszületett a 31. és a 32. SZUE-érem világversenyekről! Délelőtt még mindkét szegedi lányon érezhető volt egy kis lámpaláz, hiszen Niki egy technikai hiba miatt nem került a holnapi fináléba 100 méter gyorson, Bettinek pedig épphogy sikerült döntőbe jutni 800 méter gyorson, de este már Európa-bajnokok lettek, ami remélhetőleg nyugtató hatással lesz rájuk, és a folytatásban már egyéniben is remekelnek” – értékelte az eredményt Gellért Gábor, vezetőedző.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb