Mindenmás

Óriásmolinók hirdetik: az SZTE Magyarország legjobb egyeteme

Óriásmolinók kerültek ki az SZTE főépületére, amelyek azt hirdetik, hogy a legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán idén az 551-560. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem, ezzel az eredménnyel pedig Magyarországon a legjobb universitas lett.

Az egyetem közleménye szerint a közelmúltban alpinisták helyezték ki a molinókat az épületre, amely idén 100 éve, hogy a szegedi egyetem szolgálatában áll.

AZ SZTE MEGŐRIZTE POZÍCIÓJÁT, 2012 ÓTA FOLYAMATOSAN AZ ELSŐ MAGYAR EGYETEM A QS VILÁGRANGSORÁN

A világ egyik legelismertebb felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit Quacquarelli Symonds (QS) 2004 óta minden évben elkészíti a felsőoktatási intézmények világrangsorát. A június 8-án közzétett legfrissebb rangsorhoz (QS World University Rankings 2022) 145 új belépő csatlakozott, mintegy 100 intézménnyel több a tavalyi évhez képest. A friss QS World University Rankings listán a Szegedi Tudományegyetem az 551-560. helyezést érte el, amely magyarországi viszonylatban a legjobb eredmény. Ezzel az SZTE megőrizte pozícióját, és 2012 óta folyamatosan az első magyar egyetem a QS világrangsorán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb