Közélet

Napi összefoglaló: már torlódás van a határon, rövid zuhéval érkezett meg a hidegfront Szegedre

Alig vártuk a pénteket, hiszen már napokkal ezelőtt bejelentették: erős zivatarokkal érkezik meg a hidegfront Szegedre. Nos, a frontból egy csöppnyit kaptunk csak, egy rövid zuhéval áztatta el Szegedet. Ezen kívül volt itt még ma egy tűzeset, már a hétvége előtt bedugult határ, némi koronavírus tájékoztató és egy kis cukiság is. Mutatjuk a részleteket, itt a Szeged365 napi összefoglaló!

EDDIG CSAK EGY KIS ZUHÉT KAPTUNK

A heves zivatarok veszélye miatt pénteken másodfokú riasztást adott ki az ország középső területeinek több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat – adta hírül az MTI. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait és viharjelzéseit. A délutáni, esti órákban akár harmadfokú, piros riasztást is kiadhatnak az ország területére, ezért Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője arra figyelmeztet, hogy a viharos szélben lehetőség szerint ne parkoljunk fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjünk. 

MÁRA IS JUTOTT EGY TŰZESET

Körülbelül tíz hektáron égett ma délelőtt 10 órakor egy kaszálóként használt terület Nagyér határában. A tűzesethez a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók vonultak ki.

KORONAVÍRUS AFTER: 44 ÚJ ESET ORSZÁGOSAN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 44 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 437 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 2 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 004 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 083 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 350 főre csökkent. 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-en vannak lélegeztetőgépen. 

MÁR A HÉTVÉGE ELŐTT BEDUGULTAK A HATÁROK

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen. A hétvégén is jelentős forgalom várható, ezért érdemes a kisebb átkelőket választani.

AZ IDŐSEKNEK AJÁNLJÁK A HARMADIK OLTÁST A PFIZERNÉL

A cég koronavírus elleni vakcinájának harmadik adagja fokozhatja a védelmet a vírus delta variánsa ellen – jelentette be a Pfizer tudományos vezetője újságíróknak csütörtökön, hozzátéve, hogy tárgyalást kezdtek az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatóságaival a szer vészhelyzeti alkalmazásáról.

ELTÉVEDT KUTYUST MENTETTEK A RENDŐRÖK

Autópályán szaladgált egy nagytestű kutya, amikor a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya-Alosztályának munkatársai megtalálták, Domaszék közelében. Az állatot a járőrök biztonságba helyezték, ezzel megelőzve a balesetveszélyes helyzetet és a megvédve a kutyát attól, hogy megsérüljön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb