Smart Szeged

Szeged újra jelen volt az operatív törzs ülésén!

Nemesi Pál kormánybiztos (a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos) a gazdasági élet újraindításáért felelő operatív törzs ülése után elárulta: a magyar gazdaságnak Európában a leggyorsabban kell újraindulnia. Ennek sikere garantáhatja a magyar és természetesen egyben a Dél-Alföldön élő polgárok jólétét. Nemesi Pál kormánybiztos arról is beszélt, hogy jelenleg a szakképzett munkaerő, és a munkanélküliek helyzetén szeretnének gyorsan segíteni, valamint a magyar vállalatok befektetéseinek jelenlegi helyzetén kívánnak gyors segítséget nyújtani. A cél egyértelmű: jelentős gazdasági növekedést elérni, hogy többek közzött az 5,5%-os növekedés is meglegyen. Azt pedig korábbról tudhatjuk, hogy az bizony sok magyar családnak jelent jövőre többletbevételt!

Ahogyan arról Szijjártó Péter külügyminiszter is beszámolt közösségi oldalán: ” …leszállás után némileg szokatlan helyen – a repülőtéri hotel konferenciatermében – ülésezett az operatív törzs”. A hely szokatlansága a munkát nem vetette vissza, sőt, több olyan intézkedést is megvitattak, ami a gazdaság gyors újraindítását segíti. Nemesi Pál kormánybiztos közösségi oldalán azt írta:

“Budapesten is képviselni kell a Dél-Alföld érdekeit! Ma egy különleges helyszínen ülésezett a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs. A repülőtéri hotel konferenciatermében tudtunk találkozni, ahol több kiemelten fontos témát vitattunk meg: – a közbeszerzés gyorsítását segítő előterjesztést, – a legkisebb vállalkozásokat támogató javaslatot, – a munkavállalást könnyítő előterjesztést”

Itt egy videót is közzé tett az eseményről:

További jó hír, hogy a kis- és közepes vállalkozások egyre több hitellehetőséghez jutnak. Ez egyre több közjegyzői munkát igényel, és annak érdekében, hogy ez ne jelentsen túl nagy terhet, a felmerülő közjegyzői munkadíjakat ötven százalékkal mérséklik. Emellett csökkennek a beruházásokhoz kötődő régészeti költségek is, hogy ne csússzanak emiatt hónapokat a beruházások.

A kis és közép vállalkozások mellett a nagyvállalati szektornak is segítséget nyújtanak. agazdaság gyors újraindításának köszönhetően: az Eximbank egy olyan “kifektetési kedvezményes hitelprogramot indít meg“, amellyel a magyar vállalatok külföldi vállalatfelvásárlásait finanszírozzák. Továbbá szintén az Eximbank, egy zöld finanszírozási programot is elindít, amely kedvezményes kamatozású beruházási hitelt fog jelenteni azon magyar vállalatok számára, amelyek a beruházásuk során a környezetvédelmet, a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot is előtérbe helyezik. Emellett pedig bevezetnek egy könnyítést is az Eximbanknál, amely olcsóbbá teszi az exportáló magyar vállalatoknak nyújtott állami kezességvállalást, vagyis az exportgaranciát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb