Mindenmás

Napi pakk: heves zivatarokkal érkezik a hidegfront, mától a néptáncé lesz a főszerep Szegeden

Igaz, az időjárás előrejelzés szerint heves zivatarokkal érkezik meg Szegedre és környékére a hidegfront, olyan nagy lehűléstől nem kell tartanunk, 30 fok körül alakul ma a hőmérséklet. Így már a tegnapinál barátságosabb időben csodálhatjuk meg a Kárász utcán felvonuló néptáncosokat, akik a ma kezdődő országos néptáncfesztivál keretében mutatkoznak be a szegedieknek. Vesd bele magad a héten utoljára a munkába és hangolódj a hétvégére a Szeged365 – tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Lukrécia, Vera, Eleonóra, Margit, Félix, Veronika, Hajna, Koppány, Fausztina és Gotfrid nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 68 éve, 1953 – ban megszületett Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni vitorlázó, aki egyedül körbevitorlázta a Földet.
  • 88 éve, 1933 – ban megszületett Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas és érdemes művész színművésznő.
  • Ma 65 éves Tom Hanks, többszörös Oscar-díjas amerikai színész (Forrest Gump).
Fotó: femina.hu
  • Ma 74 éves O.J. Simpson amerikai futball sztárjátékos és színész, akit felesége meggyilkolásával vádoltak.
  • Ma 57 éves Courtney Love énekesnő, színésznő (Féktelen Minnesota).
  • 41 éve, 1980 – ban ezen a napon született Fábián Juli dzsesszénekesnő, dalszövegíró, dalszerző.
  • 28 éve, 1993 – ban bejelentették, hogy DNS-vizsgálatokkal azonosították az 1918-ban meggyilkolt orosz cári család földi maradványait.
  • 75 éve, 1946 – ban megszületett Bon Scott az AC/DC együttes énekese.

ZIVATAROKKAL TÖR BE A HIDEGFRONT SZEGEDRE

Egy időre búcsúzunk a kánikulától, ugyanis ma hidegfront érkezik hazánkba, ami véget vet az irtózatos hőségnek Szegeden. Ennek köszönhetően napközben már egyre több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra.

MA MÉG TART A HŐSÉG MIATT ELRENDELT VÖRÖS KÓD

Szerda reggel 8 órától péntek estig speciális eljárásrendet igénylő vörös kód van életben, mert a napi átlagos középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, szerdán.

DURVA HIDEGFRONT ÉRKEZIK MA SZEGEDRE

Durva hidegfront érkezik ma Szegedre és környékére – lesznek itt szupercellák, heves zivatarok, jég és szél is a MetKép előrejelzése szerint.

MÁTÓL A NÉPTÁNCÉ LESZ A FŐSZEREP SZEGEDEN

Öt táncegyüttes fiataljai mutatkoznak be, és adnak számot tudásukról a pénteken kezdődő XII. Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden – közölte Roboz István szervező az MTI-vel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb